Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud va fi reabilitată din fonduri europene. Finanțarea, la pachet cu cu amenajarea unui parc şi a trotuarelor din zona adiacentă!

Primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, vine cu o veste bună pentru năsăudeni. Proiectul de reabilitare al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi a infrastructurii urbane adiacente este pe ultima suta de metru înaintea semnării contractului de finanţare.

„Suntem în procedura deevaluare, transmitem clarificările. Cât de repede, sperăm că vom semna contractul de finanţare.  Este vorba despre aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul a fost depus pe Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România şi are două componente. În primul rând, este vorba despre reabilitarea, consolidarea şi modernizarea clădirii Şcolii Gimnaziale. A doua componentă vizează regenerarea infrastructurii urbane adiacente, adică amenajarea unor trotuare pe străzile Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Virgil Şotropa şi Bulevardul Grănicerilor.  Mai mult, în incinta Şcolii Gimnaziale va fi amenajat un parc, unde vor avea acces atât elevii şcolii, cât şi năsăudenii”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.

Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” este una din cele patru instituţii de învăţământ din Năsăud, instituţie reprezentativă pentru judeţul nostru. De aici, au plecat personalităţi deosebite ca George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Grigore Moisil, Constantin Moisil, Virgil Şotropa, Tiberiu Morariu şi alţii. Iniţial construcţia a fost făcută ca Internat al Liceului „George Coşbuc” Năsăud. Din 1928 a funcţionat ca Liceu de băieţi. Din perioada 1963-1964 în clădire a funcţionat Liceul Pedagogic şi Liceul nr.2 (teoretic) cu partea administrativă în subordinea Liceului nr.2 (cu personalitate juridică) până în anul 1982. În perioada ocupaţiei maghiare în clădire a funcţionat un batalion de genişti (EROD SZASZLAY). După 1945 a fost Liceu Pedagogic până în 1956, transformându-se în Liceul nr.2, profil teoretic şi în paralele a funcţionat ca şi Liceu Pedagogic din anul 1963 şi până în anul 1982 când s-a desfiinţat Liceul Pedagogic. Din anul 1982 a funcţionat cu denumirea de Şcoala Generală Nr.1 Năsăud, ar începând cu 30 mai 20025 i s-a atribuit denumirea de Şcoala Generală Mihai Eminescu.

*** 

De altfel, şcolile reprezintă o prioritate pentru administraţia năsăudeană, odată ce a dobândit proprietatea. Teme de proiectare au fost lansate şi pentru reabilitarea Colegiului Naţional "George Coşbuc", dar şi pentru eficientizarea energetică la Liceul Economic din Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5