Contractul de finanţare pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, semnat până la finele lunii august
Contractul de finanţare pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu şi a infrastructurii urbane adiacente va fi semnat până la finele acestei luni, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional solicitând o clarificare înainte de etapa finală. Este vorba despre o finanţare de aproximativ 5 milioane euro.
„Proiectul a fost depus pe Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România şi are două componente. În primul rând, este vorba despre reabilitarea, consolidarea şi modernizarea clădirii Şcolii Gimnaziale. A doua componentă vizează regenerarea infrastructurii urbane adiacente, adică amenajarea unor trotuare pe străzile Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Virgil Şotropa şi Bulevardul Grănicerilor. Mai mult, în incinta Şcolii Gimnaziale va fi amenajat un parc, unde vor avea acces atât elevii şcolii, cât şi năsăudenii”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.
Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” este una din cele patru instituţii de învăţământ din Năsăud, instituţie reprezentativă pentru judeţul nostru. De aici, au plecat personalităţi deosebite ca George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Grigore Moisil, Constantin Moisil, Virgil Şotropa, Tiberiu Morariu şi alţii. Iniţial construcţia a fost făcută ca Internat al Liceului „George Coşbuc” Năsăud. Din 1928 a funcţionat ca Liceu de băieţi. Din perioada 1963-1964 în clădire a funcţionat Liceul Pedagogic şi Liceul nr.2 (teoretic) cu partea administrativă în subordinea Liceului nr.2 (cu personalitate juridică) până în anul 1982. În perioada ocupaţiei maghiare în clădire a funcţionat un batalion de genişti (EROD SZASZLAY). După 1945 a fost Liceu Pedagogic până în 1956, transformându-se în Liceul nr.2, profil teoretic şi în paralele a funcţionat ca şi Liceu Pedagogic din anul 1963 şi până în anul 1982 când s-a desfiinţat Liceul Pedagogic. Din anul 1982 a funcţionat cu denumirea de Şcoala Generală Nr.1 Năsăud, ar începând cu 30 mai 2005 i s-a atribuit denumirea de Şcoala Generală Mihai Eminescu.
Citiţi şi:
- Proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu a mai făcut un pas spre finanţare!
- Contractul de finanţare pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, în linie dreaptă. ADR Nord-Vest a făcut vizita pe teren!
- Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud va fi reabilitată din fonduri europene. Finanțarea, la pachet cu cu amenajarea unui parc şi a trotuarelor din zona adiacentă!
- Modernizarea, extinderea și dotarea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, în licitație! Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor
- Primarul Mircea Romocea: Şcolile năsăudene au revenit în proprietatea comunităţii. Ne propunem reabilitarea Şcolii „Mihai Eminescu”, cu fonduri europene
Adaugă comentariu nou