Năsăudenii l-au omagiat pe Eminescu

Poetul naţional „Eminul” năsăudenilor, a fost sărbătorit de toţi elevii , şi nu numai, prin diferite manifestări organizate în şcoli, la Biblioteca orăşenească „Veronica Micle” şi la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”. Cea de-a 159-a aniversare a marelui Mihai Eminescu a făcut să răsune în Clubul elevilor de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, la Şcoala de Aplicaţie a Colegiului Naţional „George Coşbuc”, precum şi în Aula acestuia, la Grupul Şcolar Economic sau la Grupul Şcolar Silvic, melodii inspirate de versul eminescian, recitări din cele mai iubite poeme, momente lirice aplaudate de cei prezenţi. Conducerea Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” a surprins prin simpozionul „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!”, susţinut de membrii ansamblurilor artistice „Someşana I” şi „Someşana II”.

Evocarea lui Eminescu,s-a realizat şi la Biblioteca,,Veronica Micle’’ _Năsăud,prin organizarea unor ample manifestări.

Astfel pe lângă expoziţia de carte din opera poetului,expoziţie organizată de către colectivul bibliotecii,două clase aparţinând şcolii Generale,,Mihai Eminescu’’ Năsăud,clase coordonate de către doamnele învăţătoare Anuţa Ina Kovacs şi Mureşan Mariana,au susţinut un montaj literar,program apreciat şi de părinţii prezenţi la manifestare.

De asemenea ,Eminescu a fost omagiat în cadrul Bibliotecii şi de către elevii clasei a IV a A,coordonaţi de către doamna Coruţiu Mihaela care au susţinut un concurs de cunoştiinţe generale şi recitări de poezii,toate sub genericul ,,Mihai Eminescu –poet naţional’’.

La finalul activităţii ,elevii clasei a IVa A ,au fost răsplătiţi cu diplome şi premii(echipajul II,clasându-se pe primul loc).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5