Năsăudenii în pragul sărbătorilor de iarnă

În cadrul şedinţei legislativului local năsăudean, urmată de Concertul de colinde din sala festivă a Primăriei oraşului, primarul Dumitru Mureşan a spus:

„Dragii mei,

Ne apropiem rapid de finalul anului 2009 şi aşteptăm cu încredere Noul An.

Am parcurs împreună şi acest an, care, deşi marcat de criza economică mondială, n-a fost unul rău pentru oraşul Năsăud, reuşind să realizăm destul de multe:

- reabilitarea drumului naţional 17D, podurile din beton armat pe Valea Caselor, aproape 1,5 km de drum asfaltat în cartierul Luşca, aprobarea finală, prin Hotărâre a Guvernului României, pentru alimentarea cu apă în cartierul Liviu Rebreanu, pod I Luşca, străzile Bistriţei şi Podirei, lucrări care vor începe în perioada imediat următoare, continuarea lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare pe străzile Crişan, Emil Rebreanu, Valea Podului şi parţial pe George Coşbuc, unde am realizat şi refacerea tramei stradale afectate de săpături şi nu numai, punerea în funcţiune a imobilului de locuinţe sociale pe strada Tudor Vladimirescu, a blocului II ANL, pe strada Mihai Eminescu, începerea lucrărilor la bloc III ANL, pe strada Iacob Mureşianu, continuarea lucrărilor de reabilitare la Grădiniţa c Program Prelungit nr.1, Grupul Şcolar Silvic şi Şcoala de Aplicaţie, pe care sperăm să le finalizăm în anul 2010, am realizat primele înfrăţiri cu oraşe din Italia şi Polonia, am implementat un proiect privind îmbunătăţirea situaţiei romilor, am întocmit proiecte şi studii de fezabilitate pentru alte obiective de investiţii de interes comunitar, pentru care vom face demersuri în realizarea obţinerii finanţărilor necesare pentru execuţie, cum ar fi:

- un nou imobil de locuinţe sociale pe strada Bistriţei, cu 16 unităţi locative, reabilitarea Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, reabilitarea Căminului Cultural din cartierul Liviu Rebreanu, reabilitarea trotuarelor în oraşul Năsăud, reabilitarea unor străzi din oraş, înlocuirea a circa 10 km de reţele de distribuţie a apei potabile în oraşul Năsăud, extinderea electrificării pe strada Griviţei etc., având deja obţinute aprobările pentru reabilitarea şi realizarea unor spaţii verzi în oraşul Năsăud, cu dotările aferente, reabilitarea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, care vor începe tot în anul 2010.

Am început, de asemenea, reabilitarea sediul Primăriei oraşului Năsăud, lucrare care va continua până la finalizare şi am realizat lucrări specifice de îmbunătăţiri funciare pe Valea Podului şi Valea Spinului, în zona de vest a oraşului Năsăud.

Am sprijinit activitatea cultelor religioase, a bisericilor, activitatea sportivă, am realizat multe activităţi şi acţiuni culturale şi ştiinţifice, am lansat primul volum al „Monografiei oraşului Năsăud”, am făcut paşi importanţi pentru realizarea Stemei oraşului Năsăud şi multe altele.

Şi am trecut împreună peste două campanii electorale: una în primăvară pentru europarlamentare şi una, în noiembrie-decembrie, pentru prezidenţiale. Rezultatele obţinute au fost pe măsura aşteptărilor mele şi au dovedit că ştiţi să vă implicaţi în viaţa CETĂŢII, atunci când interesele o cer şi când primarul pe care l-aţi ales, vă solicită sprijinul. Aţi dat dovadă de mult simţ civic şi responsabilitate sporită, atunci când v-aţi prezentat la vot în proporţie majoritară, atât în 22 noiembrie – 54%, cât şi în 06 decembrie – 58,2%, din care 60% aţi votat preşedintele fost şi declarat din nou câştigător al alegerilor, domnul TRAIAN BĂSESCU.

Vă mulţumesc, stimaţi concetăţeni, tuturor pentru implicare şi prezenţa la vot şi mai ales, pentru sprijinul acordat, celor care mi-aţi acordat încrederea, votând pentru domnul PREŞEDINTE.

Am garantat, împreună cu întreg activul PD-L din oraşul Năsăud, cu preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, domnul Liviu Mihai Rusu şi cu domnul IOAN OLTEAN, deputat de Năsăud şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru domnul preşedinte şi pentru faptul că vom avea un premier din Ardeal, în speţă, domnul Emil Boc şi aşa va fi. Vom avea un GUVERN majoritar PD-L, care va continua reformele începute, chiar dacă unele măsuri nu vor fi pe placul tuturor românilor, fiindcă nu ne-am propus un Guvern „popular”, care să adopte măsuri populiste, ci un Guvern care să ia inclusiv măsurile care se impun pentru înfăptuirea voinţei dvs., exprimată prin votul dat la referendum: parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maxim 300, dar şi pentru modernizarea României.

Sper, dragii mei, să avem sprijinul aşteptat pentru ducerea la îndeplinire şi realizarea tuturor proiectelor pe care le avem şi/sau pe care le vom mai avea în vedere, fiindcă avem deja un portofoliu amplu de documentaţii tehnice întocmite pentru diferite obiective de investiţii, dar mai avem de prioritizat şi alte lucrări de interes public.

Vă mulţumesc, încă odată, tuturor pentru colaborare, încredere, sprijin, înţelegere, implicare, responsabilitate şi permiteţi-mi ca, în prag de sărbători, cu pacea, lumina şi căldura în suflet, să vă doresc să aveţi parte de zile minunate, de un Moş Crăciun darnic şi bun, să vă bucuraţi şi să aşteptaţi anul ce vine, mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese.

Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice de sărbătoare să se împlinească şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case, fericire şi belşug.

Sărbători fericite şi La mulţi ani!

Primarul oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan.

Aceleaşi urări le adresăm şi noi năsăudenilor şi primarului, viceprimarului – ing. Ovidiu Maghiar, secretarului oraşului – jr. George Pop, legislativului local, precum şi angajaţilor Primăriei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5