Nemţii continuă seria donaţiilor de mobilier şcolar

Şcolile rurale din Bistriţa-Năsăud se mobilează din donaţii nemţeşti. Este al cincilea an în care judeţul Kassel din Germania donează mobilier pentru şcolile din judeţul nostru. Cele două TIR-uri cu mobilier şcolar, sosite la începutul săptămânii, la Bistriţa, se înscriu de data aceasta într-un program mai amplu de transporturi umanitare.

Întregul transport a fost asigurat de Asociaţia Germană Internationales Bildung-und Sozialwerk.

Preşedintele Asociaţiei, Heinrich Schnatmann, consideră că, această donaţie va contribui la asigurarea pe mai departe a condiţiilor corespunzătoare procesului educaţional în şcolile din mediul rural din ţara noastră.

,,Transportul de mobilier şcolar a fost perfectat împreună cu partenerii noştri germani, în urma vizitei preşedintelui CJ Liviu Rusu în judeţul Kassel, în cursul lunii februarie. Astfel, în viitorul apropiat sunt aşteptate să sosească în judeţul nostru, alte maşini cu mobilier şcolar. Întreaga logistică, inclusiv cheltuielile de transport au fost asigurate de asociaţia de utilitate publică Internationales Bildungs- und Sozialwerk din Germania, condusă de prof. univ. h.c. Heinrich Schnatmann, care vine să confirme încă o dată prin respectarea acestei promisiuni că îşi onorează mereu cuvântul dat bistriţenilor potrivit celebrei zicale germane > (un om, un cuvânt)”, se precizează în comunicatul de presă emis de Consiliul Judeţean.

Mobilierul şcolar este format în principal din bănci şi scaune pentru mai multe clase de elevi şi este o donaţie a şcolilor din judeţul partener Kassel.

Dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între judeţul nostru şi judeţul Kassel au făcut activitatea mai uşoară, multor dascăli şi elevi din unităţile şcolare din mediul rural.

Astfel, în anii anteriori au primit mobilier şcolar mai multe şcoli din judeţ, printre care cele din Livezile, Sebiş, Telciu, Josenii Bârgăului, Salva, Matei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5