Nereguli la 12 staţii de carburanţi din judeţ

În ultima săptămână a lunii septembrie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat un control tematic privind respectarea prevederilor legale la comercializarea benzinei şi motorinei în staţiile de distribuţie.

Controalele au vizat etichetarea produselor, afişarea preţurilor, calitatea carburantului, legalitatea funcţionarii agentului economic, informarea consumatorilor, verificarea metrologica a pompelor si funcţionarea corespunzătoare a acestora. Inspectorii au verificat 15 operatori economici, depistându-se abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare la 12 dintre aceştia.

„Astfel, la un operator economic din mediul rural, din zona Şieului, la verificarea conţinutului de apă din rezervoare, prin metoda pastei, apa şi impurităţile acumulate la partea inferioară a rezervoarelor depăşeau limitele admise. La cei mai mulţi operatori economici lipseau informaţii, de genul: neînscrierea cifrei octanice la benzină, la motorină nu era specificată categoria de motoare pentru care este destinată şi lipseau informaţiile dacă produsele sunt aditivate sau nu”, a declarat , director coordonator adjunct Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)B-N.

Au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi două sancţiuni cu avertisment. Inspectorii au verificat o cantitate de peste 500.000 de litri de benzină şi motorină. Au fost oprite de la comercializare produsele cu abateri, adică peste 120.000 de litri de carburanţi, în valoare totală de aproape 490.000 lei.

Comentarii

08/10/09 19:59
Vizitatorxx

Dar de ce nu le spuneti numele in ziar ? Sau... aveti oarece interese si dvs acolo... ? Dati-le domnilor numele in ziar sa moara , sa dea faliment "gaozerii" naibii, ca-si bat joc de masinile noastre... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5