OPC a amendat cu 8.000 lei distribuitorii de carburanţi din judeţ

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au sancţionat opt dintre cei 12 operatori eceonomici verificaţi din domeniul distribuţiei de benzină şi motorină, valoarea amenzilor ajungând la 8.000 lei. În cadrul acţiunii derulate săptămâna trecută, a fost verificată o cantitate de peste 500.000 litri de carburanţi, în valoare de circa 2,250 milioane lei,

OPC dispunând oprirea temporară de la comercializare a 216.484 litri în valoare de 947.449 lei, pentru abateri de informare a consumatorilor.

Potrivit inspectorului şef adjunct Lorica Şut, la operatorii economici sanţcionaţi au fost sesizate deficienţe de informare a consumatorilor.

De exemplu, la pompele de distribuţie a benzinei nu era inscripţionată cifra octanică COR 95, în timp ce pentru motorină nu era precizată temperatura limită de filtrabilitate. Mai mult, în unele situaţii nu existau menţiuni privind aditivarea produselor şi eventualele «contraindicaţii» în utilizarea lor.

În timpul controalelor efectuate n-au existat suspiciuni de neconformitate privind calitatea carburanţilor, astfel că n-au fost prelevate probe pentru analize de laborator. Pentru depistarea prezenţie apei, au fost verificate rezervoarele din fiecare staţie prin «metoda pastei», dar nu au fost găsite abateri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5