Control la magazinele de încălţăminte şi textile

Comercializarea articolelor de încălţăminte şi a produselor textile au fost două dintre ultimele tematici avute în vedere de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud.

La 8 din cei 16 operatori economici care ofereau la vânzare încălţăminte s-au aplicat amenzi în cuantum total de 8.000 lei .

„De asemenea, au fost controlaţi 21 operatori economici care comercializau produse textile, iar valoarea produselor controlate a fost de 70.960 lei, La toţi operatorii economici verificaţi s-au constatat abateri, valoarea produselor cu abateri fiind de 20.331 lei. S-au încheiat 7 procese verbale de constatare contravenţie, cu amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 lei şi 14 avertismente”, ne-a comunicat directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, Lorica Şut.

Pentru că erau neconforme, au fost oprite temporar de la comercializare 394 perechi articole de încălţăminte valorând 33.997 lei. Cu ocazia controalelor s-au urmărit aspecte precum: denumirea produsului, denumirea şi/sau marca producătorului, adresa poştală a sediului social (pentru producătorii/importatorii din afara UE), adresa poştală a sediului unde pot fi contactaţi (pentru producătorii/distribuitorii din UE), principalele caracteristici tehnice, eventuale riscuri previzibile, modul de întreţinere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5