Protecţia Consumatorilor înteţeşte controalele la produsele şi serviciile …de sezon

Comisarii bistriţeni de la Protecţia Consumatorilor au început deja verificările la comercianţii de produse specifice sărbătorilor de iarnă. În plină lună a cadourilor, tocmai aceste produse vor fi luate în vizor, fie că este vorba despre jucării, produse cosmetice, produse alimentare, tradiţionale sau pline de „E”-uri.

Potrivit comisarului şef Dina Suciu, numai în ultimele două săptămâni, zece firme de pe raza judeţului au fost sancţionate pentru deficienţele constatate în comercializarea produselor alimentare. Valoarea amenzilor încasate ajunge la 22.000 lei. Alţi şapte agenţi economici, importatori sau comercianţi de jucării sau produse de ornament, la care au fost constatate abateri de la prevederile legale, au fost sancţionaţi cu amenzi de 12.000 lei. Nici firmele care vând cosmetice sau produse textile nu au fost ocolite de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor, astfel că zece firme şi-au „onorat” amenzile de 8.000 lei.

În perioada următoare, comisarii de la Protecţia Consumatorilor şi inspectorii de la DSVSA BN vor efectua controale în restaurantele şi pensiunile bistriţene, care se pregătesc de oaspeţi. „Ar fi bine să colaborăm pentru că, dacă ceva ne contestă operatorii economici, acesta este faptul că instituţiile de control nu colaborează şi astăzi vine Protecţia Consumatorilor, mâine Direcţia Sanitar Veterinară, poimâine Poliţia Comunitară şi aşa mai departe”, menţionează comisarul şef Dina Suciu.

„Probabil, vom intra şi noi într-un spirit al Crăciunului şi vom încerca ca acolo unde nu există abateri deosebite, să mergem pe consiliere, dar nu în detrimentul supravegherii pieţei şi a reclamaţiilor”, concluzionează Dina Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5