Peste 16.000 litri de sucuri şi ape minerale, scoase temporar de la comercializare

Comisarii bistriţeni de la Protecţia Consumatorilor au aplicat 11 sancţiuni, toate cu avertisment, în urma unor controale derulate la magazine şi depozite care comercializează băuturi răcoritoare, sucuri, nectaruri şi ape minerale naturale. Potrivit comisarului şef Dina Suciu, au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, 7514 litri de sucuri şi nectaruri din fructe şi 8793,8 litri de ape minerale naturale.

Comisarii au verificat 15 operatori economici, dintre care 10 care deţineau magazine, iar cinci depozite. Abaterile constatate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vizează nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare, în sensul că produsele erau lăsate în aer liber, direct sub influenţa razelor solare la temperaturi care nu se încadrează în cele prescrise de producători.

De asemenea, au fost identificate deficienţe de etichetare pentru termenele de valabilitate. Mai mult, la apele minerale naturale, lipseau informaţii clare şi precise privind locul de exploatare sau sursa de provenienţă a apelor naturale sau onformaţiile despre producătorul apei minerale carbogazificate era exprimat confuz (Dorna, Poiana Negrii).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5