Aproape 1500 litri de băuturi spirtoase, returnate producătorului de OPC

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au sancţionat contravenţional, cu câte 1000 lei, cinci agenţi economici care deţin depozite en gros de băuturi spirtoase. Suplimentar, OPC Bistriţa-Năsăud a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi returnarea la producător, în vederea reprocesării, a 14.078 litri de băuturi spirtoase produse de o firmă din Baia Mare, valoarea produselor fiind de 10.911 lei.

Potrivit inspectorului şef adjunct Lorica Şut, măsura a fost luată ca urmare a rezultatelor analizelor efectuate în laboratorul acreditat al Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, băuturile fabricate în Maramureş conţinând particule fine în suspensie, ceea ce nu este admis de standardele de produs.

Inspectorii OPC au depistat nereguli şi în ceea ce priveşte îmbutelierea băuturilor alcoolice, mai multe ambalaje fiind considerate necorespunzătoare. De asemenea, a fost sancţionat şi modul defectuos de informare a consumatorilor, în timpul acţiunilor de control fiind retrase temporar de la comercializare o serie de produse care au fost returnate producătorilor pentru reetichetare 1658 litri în valoare de 28.737 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5