O activitate culturală şi de socializare

Nevăzătorii la „Revelionul prieteniei 2014”

Într-o ambianţă deosebită, cu participarea a numeroşi nevăzători din întreaga ţară, s-a derulat un eveniment de o sensibilitate aparte – „Revelionul prieteniei 2014”, necesar şi util, o activitate de socializare pentru nevăzători, unde actul artistic a contribuit la cunoaşterea problemelor pozitive şi negative din viaţa acestei categorii de cetăţeni, pe care trebuie să-i respectăm şi să-i admirăm pentru curajul de a-şi înfrunta destinul şi de a se organiza pentru a petrece şi clipe minunate din viaţa lor.
O astfel de manifestare s-a derulat la Bistriţa, în 18 ianuarie, începând cu ora 15.00, la cunoscutul şi apreciatul Hotel-restaurant „Diana”, fiind implicaţi direct în organizarea „Revelionului prieteniei 2014” Filiala Judeţeană A.N.R. Bistriţa-Năsăud, prin preşedintele filialei, Iacob Pop, omul care dăruieşte şi se implică în viaţa nevăzătorilor, fiind un bun organizator şi cunoscător a problemelor specifice nevăzătorilor, împreună cu patronul Hotel-restaurantului „Diana”, Ionel Rus, care le-a pus la dispoziţie, cu generozitate, localul şi hotelul, ţinând cont de faptul că ştie ce înseamnă să fii nevăzător.
La acest frumos şi sociabil eveniment a onorat cu prezenţa prof. şi scriitor Radu Sergiu Ruba, preşedintele A.N.R., care a precizat că este o acţiune binevenită, de socializare şi de cunoaştere în plan apropiat a nevăzătorilor şi speră că va continua.
Menţionăm că acest eveniment – revelionul – se desfăşoară de mai mulţi ani la Bistriţa şi un număr mare de nevăzători participă în fiecare an.
Atmosfera deosebită a revelionului a fost întregită şi relaxantă datorită prezenţei unei prestigioase formaţii condusă, cu pertinenţă, de cunoscutul şi apreciatul solist de muzică populară, uşoară, romanţe etc., Sandu Căpitan care, împreună cu taragotistul şi organistul au încântat asistenţa.
Evoluţia nevăzătoarei Mariana Iacobescu, din Cluj-Napoca, a cules ropote de aplauze, prin repertoriul abordat şi acurateţea interpretării.
Muzica, dansul, calitatea şi cantitatea meniului servit, promptitudinea personalului au creat momente fericite pentru nevăzători, care aşteaptă, cu nerăbdare, anul 2015, pentru o frumoasă şi educativă întâlnire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5