Noutate şi mobilizare în viaţa nevăzătorilor din cadrul Filialei ANR BN

În premieră, cursuri de iniţiere pe calculator, cu voce sintetică, pentru nevăzători

Într-o organizare de excepţie din partea conducerii Filialei ANR BN, în special a preşedintelui acesteia, IACOB POP, omul care trudeşte şi se zbate pentru nevăzătorii din judeţ, începând cu data de 22.11.2012 are loc, la cunoscutul şi apreciatul local Hotel „Diana”, a cărui manager, IONEL RUS, a pus la dispoziţia nevăzătorilor „Sala de şedinţe” cu generozitate, CURSURI de iniţiere a nevăzătorilor din judeţ pe calculator cu voce sintetică, în cadrul activităţilor planificate de Filiala ANR BN.
S-a format o grupă începătoare, de 10 nevăzători, care au la dispoziţie 10 calculatoare, fiind instruiţi de către prof. nevăzător ŞTEFAN MOISEI din Tg. Mureş, împreună cu VENIAMIN T., care îi introduc şi îi instruiesc pe nevăzători în tainele utilizării calculatorului.
Cursul durează 60 ore, iar după terminarea cursului nevăzătorii vor primi o diplomă de absolvire a cursului de iniţiere pe calculator, care le dă dreptul să fie primiţi şi angajaţi în sistemul I.T. din cadrul unor societăţi.
Filiala ANR B-N intenţionează ca în anul 2013 să organizeze mai multe cursuri de iniţiere a nevăzătorilor pe calculator, cu grupe de începători şi avansaţi pentru a cuprinde cât mai mulţi nevăzători în acest sistem.
Aceste cursuri au rolul de a reintegra în societate nevăzătorii, inclusiv oportunităţi de angajare, menţionând faptul că la apăsarea unei taste calculatorul răspunde cu vocea sintetică, în limba română, ce a făcut cursantul.
O iniţiativă şi noutate deosebită pentru persoanele nevăzătoare, merită felicitări din plin Iacob Pop – preşedinte, d-na Elena Pop – secretar executiv al filialei şi d-na Emilia Negruşa – contabilul filialei, care se implică permanent în activităţile filialei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5