Nevăzătorii din judeţ se vor integra în societate şi cu ajutorul a 50 de calculatoare, în cadrul proiectului BatPRO

Aşa cum suntem obişnuiţi, de fiecare dată conducerea Filialei Judeţene A.N.R. B-N, cu implicarea deosebită şi pertinentă a preşedintelui filialei, Iacob Pop, un om devotat şi care se sacrifică pentru binele nevăzătorilor din judeţ, se implică în a face mai uşoară viaţa nevăzătorilor din judeţ şi a-i integra în societatea de astăzi, inclusiv prin folosirea mijloacelor moderne – calculatorul.
În cadrul proiectului „BatPRO” – BLIND`S ACCESIBILITY TOOLS PROJECT, realizat de Lions Club Arad, cu sprijinul Fundaţiei Orange, a avut loc, la Hotelul „Diana” din Bistriţa, în data de 22.03 a.c., festivitatea de donaţie a 50 de calculatoare către Filiala Judeţeană A.N.R. B-N pentru a iniţia utilizarea calculatorului pentru nevăzători cu ajutorul a doar 4 taste.
La eveniment au participat reprezentanţii Districtului Lions 124 România, Clubului Lions Bistriţa, Clubului Lions Arad, Fundaţia Orange, preşedinţii filialelor judeţene din cadrul A.N.R., prezenţi la adunarea generală, conducerea A.N.R., mass-media, invitaţi.
În deschiderea frumoasei şi sensibilei acţiuni, Iacob Pop – preşedintele Filialei Judeţene A.N.R. B-N, a făcut o explicită motivaţie privind ajutorul pe care îl oferă calculatorul pentru integrarea în societatea de astăzi a calculatorului, iar iniţierea utilizării calculatorului pentru nevăzători cu ajutorul a doar 4 taste oferă posibilitatea la programul instalat şi accesul nevăzătorului la youtube, muzică, horoscop, vremea, ştiri, jocuri, muzică, sport, programe radio şi la 40.000 de cărţi înregistrate audio.
Guvernatorul Districtului 124 România şi preşedinta Clubului Lions Bistriţa – prof.univ.Cornelia Macarie au scos în evidenţă necesitatea şi utilitatea acestui proiect pentru nevăzători , donaţiile contribuind la accesul la multiple informaţii folosind doar patru taste, va putea învăţa tastele şi utilizarea tastaturii.
De asemenea, ing. Cocean Olimpiu, membru a Clubului Lions Bistriţa, cât şi ceilalţi vorbitori, au scos în evidenţă colaborarea deosebită cu A.N.R. şi Filiala Judeţeană A.N.R. B-N.
Pentru merite deosebite şi implicare în viaţa şi activitatea nevăzătorilor, cu multă pasiune şi profesionalism, au fost distinşi cu „Fanionul Lions” din partea districtului Tudorel Tupiluş – preşedintele A.N.R., Iacob Pop – preşedintele Filialei Judeţene A.N.R. B-N şi patronul Hotelului „Diana” – Ionel Rus.
Au fost înmânate calculatoare nevăzătorilor prezenţi – Bogdan Mureşan, Lavinia Cristina Silaghi şi Floarea Drăgan, care au mulţumit pentru preţiosul dar pentru viaţă, oferit de „Lions”, diferenţa de calculatoare va fi înmânată nevăzătorilor la sediul Filialei A.N.R. B-N.
Au fost făcute benefice şi lămuritoare demonstraţii cu un calculator, spre încântarea nevăzătorilor şi a asistenţei.
În finalul acţiunii, preşedintele Iacob Pop, de la Filiala Judeţeană A.N.R. B-N a mulţumit, din suflet, tuturor membrilor din district – d-nei directoare, celor din Cluburile Lions şi în mod special Clubului Lions din Bistriţa, care este alături permanent de nevăzătorii din judeţ, având o colaborare deosebită şi eficientă.
O zi de bucurie şi satisfacţie pentru nevăzători, un eveniment caritabil de mare sensibilitate, o oază de linişte, speranţă şi încredere, iar nevăzătorii vor beneficia de o integrare rapidă în societate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5