Nicolae Moldovan va participa la Congresul European al oraşelor şi municipiilor

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, va participa, în perioada 29-30 iunie, în oraşul italian Riva del Garda, la cel de-al cincilea… Congres European al oraşelor şi municipiilor, în calitate de vicepreşedinte al Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană.

Pe agenda celor două zile ale congresului sunt cuprinse mai multe dezbateri şi discuţii, pe diverse teme referitoare la probleme de interes comun ale comunităţilor urbane din ţările Uniunii Europene. Situaţia financiară a comunităţilor locale europene şi a politicilor de coeziune după anul 2013, strategiile comune de dezvoltare integrată la nivelul oraşelor şi municipiilor din Uniunea Europeană, politicile energetice la nivelul UE, parteneriatele pe mai multe niveluri şi intercomunitare, văzute ca alternativă la alte modalităţi de guvernare locală în interiorul Uniunii sunt doar câteva dintre temele dezbătute la această reuniune.

Tot în 2011, va fi organizată şi o conferinţă intermunicipale de cooperare între oraşe la Comitetul Regiunilor din Bruxelles, prilej cu care va avea loc o întâlnire oficială cu Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

“Scopul Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană este acela de a reprezenta cetăţenii din oraşele şi municipiile Uniunii Europene, de a consolida vizibilitatea acestora faţă de instituţiile centrale europene şi de a apropia comunităţile locale din Uniunea Europeană, pentru a permite participarea pe deplin la construcţia europeană. De asemenea, Confederaţia Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană urmăreşte să contribuie la integrarea europeană prin intermediul unor schimburi durabile de informaţii şi bune practici între toate oraşele Uniunii Europene”, descrie rolul acestei asociaţii, primarul Nicolae Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5