Primarul Becleanului, la Bruxelles în calitate de vicepreşedinte al Confereraţiei Oraşelor şi Municipiilor din UE

Vicepreşedinte al Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană de la începutul anului 2011, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, participă în aceste zile la cea de-a şasea Reuniune a Oraşelor Mici de pe bătrânul continent.
Structurat de organismul internaţional pe care îl conduce de pe poziţia secundă (CTME) şi de către Comitetul Regiunilor, evenimentul are loc Bruxelles şi reuneşte aleşi locali şi experţi în politici locale, care trec în revistă diversele practici privind cooperarea între oraşe şi municipii în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al administraţiei publice de pe Someş: “Este dezbătută, de asemenea, problema tranziţiei energetice, văzută ca o posibilitate de dezvoltare a economiilor locale. Un alt subiect aflat în atenţia participanţilor la conferinţă este cel al alegerilor europene de anul viitor, din punctul de vedere al autorităţilor locale şi al primarilor de localităţi. Noua politică europeană de coeziune şi noile oportunităţi pentru oraşele mici figurează şi ele pe agenda discuţiilor. Reuniunea se va încheia cu semnarea unei declaraţii comune a şefilor de administraţii locale prezenţi la întâlnire.
Cooperarea intercomunală este o practică obişnuită pentru municipalităţile cu mai puţin de 50 000 de locuitori din Uniunea Europeană, iar modalităţile de cooperare sunt foarte diferite. Decizia înfiinţării Confederaţiei Oraşelor Mici din Europa a fost luată în cadrul evenimentului organizat de Asociaţia Oraşelor din România la Bucureşti, în 30 septembrie - 01 octombrie 2010, la care au participat oraşe din mai multe ţări europene.
Confederaţia Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană (CTME) are ca scop reprezentarea intereselor oraşelor mici şi a municipiilor la nivel european şi schimbul de bune practici între membrii săi. De asemenea, CTME doreşte să reprezinte cetăţenii din oraşele şi municipiile Uniunii Europene, să consolideze vizibilitatea acestora faţă de instituţiile centrale europene, apropierea comunităţilor locale din Uniunea Europeană, pentru a permite participarea pe deplin a comunităţilor locale la construcţia europeană.
Preşedintele CTME este Martin Malvy, preşedinte al Association des petites villes de France (APVF) şi al Regiunii franceze Midi-Pyrénées iar vicepreşedinte este Nicolae Moldovan, primar al oraşului Beclean, judeţul Bistriţa – Năsăud, România.”.

Comentarii

17/10/13 14:44
Mihai

Nu-i rau de loc. La inceput nu mi-a placut persoana domnului Moldovan, dar dupa cativa ani, am realizat ca este un foarte bun administrator si un om serios. Succes in continuare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5