Noapte printre stele

Asta ne propune Astroclubul Quasar cu ocazia Zilei Internaţionale a Astronomiei care se sărbătoreşte, în acest an, pe 28 aprilie. Pentru a marca acest eveniment, începând cu orele 19, membrii astroclubului se vor afla în Piaţa Mihai Eminescu pentru a oferi bistriţenilor o plimbare prin Sistemul Solar cu ajutorul celor trei telescoape, aflate în patrimoniul clubului.
Printre corpurile cosmice ce vor putea fi observate, se numără planetele Venus (cunoscută sub numele de ,,Luceafărul"), Marte (,,Planeta Roşie") şi Saturn (,,Planeta Inelelor"), dar şi Luna, singurul satelit natural al planetei, astrul nopţilor pământene.
Pasionaţi de astronomie, încă din clasele primare, Bogdan Galben, Raluca Truţă şi Raul Truţă, cei care au fondat Clubul Astronomic Quasar, au investit peste 12 000 de lei pentru a-şi achiziţiona telescoape performante, pe care le pun, periodic, la dispoziţia bistriţenilor curioşi să vadă o fărâmă din nemărginirea universului. Mulţumirea sufletească a celor trei astronomi amatori din oraşul nostru, dar şi a celorlalţi membri ai clubului, este dată de numărul mare de participanţi la fiecare dintre activităţile de observare a bolţii cereşti.

Cristina Rusu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5