Gânduri curate, flori și armonie femeilor din Năsăud

Cercul Astra din Năsăud și-a unit gândurile și ideile cu scriitorii locali și Clubul elevilor, într-o manifestare a florilor viu colorate, a versurilor și cântecului spre buna dispoziție a femeilor, creând o stare de bine ființei iubite, cu simboluri speciale ce le-a înseninat ziua.

De nouă ani de zile Asociațiunea Transilvană năsăudeană creează o zi specială femeilor într-un cadru cultural mai aparte, prin strădania președintei Floarea Pleș, care înseninează ziua femeii prin forme și acțiuni variate, diversificate, momente de încurajare, stimă și prețuire prin buchete de flori în armonia versurilor, cântecelor și dansurilor ce au adus gândul recunoștinței, o adevărată drăgălășenie, dovadă că investiția în ființele iubite este apreciată și răsplătită de societatea ce o străbatem. O dovadă este faptul că și în acest an primarul de Năsăud vine cu noi surprize și cuvinte înălțătoare evidențiind rolul deosebit al femeilor în viața de familie și în societate în general.

Preotul de la Catedrala năsăudeană, părintele Rusu Florin prezent la această întâlnire de suflet, a subliniat că pentru femeile creștine modelul cunoscut este cel conferit de Maica  Domnului, de femeile mironosițe, prăzmuite în chip deosebit în biserica noastră în Duminica a treia după Sfintele Paști și de toate Sfintele femei din calendarul creștin-ortodox.

Se simte o unitate de aleasă prietenie și colaborare cu alte cercuri din județ și nu numai. Ca dovadă și în acest an ne-au onorat cu prezența  prieteni din Cluj, Dej, Bistrița, Valea Bîrgăului, Salva, Romuli, Rebrișoara, Nepos, Cristeștii Ciceului, Ilva Mare, totalizând peste 80 de persoane, care știu să iubească și să fie iubite, să-și împlinească visele mărețe spre un ideal demn și restabilirea unei noi ordini sociale. În acest cadru de aleasă sărbătoare s-au înmânat diplome de onoare și excelență și s-au serbat patru astriști, care au avut ziua de naștere: Maria Deac, Mariana Dâmbu, Dorina Buia și Alexandru Bar, care au primit aplauzele tuturor în compania tradiționalului cântec - La mulți ani!

Clubul elevilor din Năsăud a creat momente vesele prin dans modern, coordonat de prof. Simona Zinveli, prin grupul vocal condus de Alexandra Bindea și echipa de teatru prof. instructor Maria Rus, formații bine instruite, un spectacol bogat, captivant, elegant cu scene construite cu meticulozitate în cele mai mici detalii, scene încărcate de afinități.

S-au succedat la microfon iubitori și creatori de poezie, începând cu prof. dr. Maria Nistor, președinta Despărţământului Năsăud, președinta cercului Floarea Pleș, alți scriitori, membrii ai Ligi Scriitorilor: Mircea Daroși, Rodica Fercana, Raveca Vlașin și  Zamfira Toderici din Dej, Romulus Berceni, Leon Catarig, Nadia Urian, Lucreția Mititean, iar din Societatea Scriitorilor Conexiuni, a  recitat din propriile creații Alexandru Bar, cât și scriitorii ce se află pe puntea trecerii către Societatea Scriitoricească, cum sunt: Ștefan Gheoc, Ioana Lăpușneanu, Ana Vaida, Viorica Cătuneanu, Daniela Bodiu, Dorina Bugnariu, Doina Brisiuc.

Pătruns de experiența de a scrie a intervenit cu epigrame și vorbe înțelepte, Ioan Seni, Nicolae Lup, Ioan Mititean, iar momentele muzicale au fost susținute de Ioan Lazăr și Ioan Târziu, cât și de grupul vocal al pensionarilor năsăudeni condus de Liviuța Istrate. Iată oameni care mereu au ceva ce este recunoscut ca bun și fructuos, oameni  ce echilibrează condiția umană și perfecționează relațiilor sociale, oameni altruiști, generoși și toleranți, cu spirit creativ și un șarm personal deosebit.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5