Primarul Sorin Avram, la un an de mandat: Am depus şase proiecte prin Programul "Anghel Saligny"! Investiţii noi prin Administraţia Fondului de Mediu!

La un an de mandat, primarul Sorin Avram, alături de echipa din Primăria Leşu, a reuşit să ducă la capăt mai multe proiecte, unele începute, altele demarate în ultimul an.

          „Am încheiat proiectul privind achiziţionarea de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământ, pentru Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Leşu. Copiii au primit tablete, iar la şcoală au fost instalate table interactive şi alte dispozitive electronice, cadrelor didactice fiindu-le date laptop-uri, pentru a asigura mijloacele şi pentru un învăţământ în sistem online. De asemenea, am reuşit să finalizăm amfiteatrul în aer liber, un proiect finanţat prin Grupul de Acţiune Locală. La Căminul Cultural, ne pregătim de recepţie, suntem într-un stadiu de 90%. Şi pentru proiectul de modernizare a drumurilor forestiere, finanţat prin fonduri europene, ne pregătim de recepţie”, ne-a declarat primarul Sorin Avram.

          Potrivit acestuia, în lucru sunt mai multe modernizări de drumuri, cu finanţare prin PNDL, din fonduri guvernamentale, şi anume pe Uliţa Şcolii şi Ierboşea. Pentru drumul agricol dintre Leşu şi Poiana Ilvei, au intervenit anumite probleme, a fost necesară schimbarea constructorului, astfel că, foarte probabil, execuţia se va finaliza în 2022.

          „Lucrările de cadastrare îşi continuă parcursul. Anul acesta vom face măsurătorile pe două sectoare cadastrale, avem firma contractată şi am dat ordinul de începere. De asemenea, suntem în etapă finală cu procedura de achiziţie pentru buldoexcavator, cred că la finalul acestei luni vom avea utilajul. Ne propunem ca toate lucrările de deszăpezire să le facem în regim propriu, la fel ca şi iarna trecută. Sper să putem începe şi lucrările la cele două capele funerare, la Lunca Leşului şi la Leşu sat, o investiţie este finanţată de la bugetul local, iar una prin GAL  cu cofinanţare din bugetul local”, a menţionat primarul Avram.

Trei proiecte vor fi depuse la Administraţia Fondului de Mediu

          Autorităţile locale îşi propun să depună nu mai puţin  de trei proiecte la Administraţia Fondului de Mediu. Potrivit edilului comunei, pentru un proiect se mai aşteaptă ultimul aviz, de la Electrica. Este vorba despre modernizarea sistemului de iluminat public.

          „Sper ca în termen scurt să primim şi acest aviz pe care noi îl aşteptăm de ceva vreme. Avem nevoie de acceptul lor pentru a amplasa corpurile de iluminat pe stâlpii Electrica. Lucrăm la două proiecte de eficientizare energetică, şi anume, reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale nr. 1 (din Leşu Sat) şi a imobilului Primăriei. Avem timp să ne ocupăm de aceste proiecte, deocamdată nu este deschisă linia de finanţare”, precizează Sorin Avram.

 

Şase proiecte depuse pe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny

          Primăria Leşu a depus şase proiecte în cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny. „Avem un proiect cu o valoare foarte mare, de 54 milioane lei, care vizează modernizarea drumurilor, pe o lungime de 33 km. Am depus un proiect care prevede construcţia a opt poduri noi, cu o valoare totală de 12 milioane lei. Nu în ultimul rând, avem patru proiecte cu loturi de drum care însumează 14,5 km, fiecare cu o valoare de aproximativ 4 milioane lei”, ne-a spus primarul Avram.

          La Compania Naţională de Investiţii, au fost transmise şi ultimele documente (un studiu energetic alternativ), pentru un centru medical, studiul de fezabilitate fiind elaborat.

 

Şcoală nouă prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

          Pentru Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, autorităţile locale din Leşu şi-au propus să depună un proiect pentru o şcoală nouă, la Lunca Leşului, acolo unde este edificată şi o grădiniţă. De asemenea, se doreşte construcţia unui centru multifuncţional, pentru care există deja un proiect şi o procedură de achiziţie cu clauză suspensivă, astfel că, odată aprobat, ar fi foarte simplu de atras fondurile europene.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5