Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
Mar, 01/23/2024 - 11:13
În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
În acest an, din județul Bistrița- Năsăud participă societatea Lacto Sinelli SRL cu produsul „Brânză frământată de Teaca”. Acesta se afă în proces de recunoaștere europeană pe schema de calitate IGP (indicație geografică protejată).
"Printre produsele românești apreciate de vizitatori care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european se regăsesc: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, Răstăuțe Maramureșene, prune afumate de Vrancea, Cozonac Domnesc.", a precizat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Reamintim că expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.
În acest moment, județul nostru are înregistrate un număr de 32 de produse tradiționale și 11 produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânza frământată Sinelli de Teaca, atestată ca produs tradiţional!
- ASOCIAȚIA BRÂNZARILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD anunță demararea procedurii de obținere a certificării ca schemă de calitate europeană Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ DE TEACA!
- La început de vară, dorim să vă împărtășim povestea brânzei frământate de Teaca
Meniu principal
Ultimele stiri
Joi, 07:06
HORTENSIA PAPADAT BENGESCU - 70 Cultura
La început de mărțișor, 2025, se împlinesc 70 de ani de când prozatoarea Hortensia, întemeietoarea...
Comentarii
Mihai Sporis -
Joi, 04:01
Drum lin spre îngeri, domnule profesor. Condoleanțe familiei indurerate! Profesor Mihai Sporiș
Mihai Sporis -
Joi, 04:00
Drum lin spre îngeri, domnule profesor. Condoleanțe familiei indurerate! Profesor Mihai Sporiș
Paul Neag -
Mie, 20:08
Ar fi bine să luați în discuție amenajarea de urgență a unei parcări pe str.P.Ispirescu. Cei ce...
Daniela Bimbirel -
Mie, 00:10
Dumnezeu sa l odihnească în liniște și pace! Familiei multă putere să poată trece peste aceasta...
prof. Vasile G. -
Mar, 11:50
La Mulți Ani, cu sănătate și bucurie, -fete frumoase ca florile primăverii ce va să vină.
Aniversări
Cele mai sincere urări aniversare adresăm în zi de naștere interpretei de muzică populară CRISTINA BUGNAR de la Ansamblul profesionist DOR ROMÂNESC,...
La mulți ani domnului profesor NICU CÎRDAN, director al Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru!
În zi de naștere, adresăm cordiale urări aniversare domnului profesor NICU CÎRDAN, director al Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru.
Adaugă comentariu nou