La Budești, de „Ziua Eroilor”

Între „zilele însemnate” din cursul anului, una are parcă o semnificație aparte, deoarece în ea se condensează o sărbătoare religioasă, „Înălțarea Domnului” și comemorarea eroilor neamului.
La Budești, după oficierea Sfintei Liturghii din Biserică, credincioșii participanți la ea, împreună cu preotul paroh Plosca Florin Dorin, s-au deplasat organizat în parcul din centrul satului, la Monumentul Eroilor, unde preotul paroh a oficiat un parastas în cinstea eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial.
Primarul comunei, Codrea Vasile și secretarul Consiliului Local Hedeș Ioan au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor, păstrând un moment de reculegere. Elevii școlii, sub îndrumarea cadrelor didactice și a directoarei Chereji Mirela au depus la baza Monumentului buchete de flori, au recitat poezii și au intonat cântece patriotice.
Preotul paroh și primarul comunei au mulțumit participanților, i-au îndemnat pe toți să nu îi uite pe cei care și-au dat ce au avut ei mai de preț - viața - pentru ca noi, cei de azi să putem trăi demni și liberi.
Putem afirma, fără să greșim, că ... „Omul trăiește de două ori, prima dată în realitate și a doua oară în amintiri”. Or, amintirea eroilor trebuie să fie veșnică, deoarece „Istoria ne cheamă dintr-un ungher uitat / Să coborâm în veacuri în taină cu străbunii / Sub soarele dreptății să stăm cu ei la sfat, / Să ne găsim azi locul pe cerul nou al lumii”.

Prof. Rus Augustin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5