Subprefectul Ioan Zăgrean, secretar general PNL BN: Biroul Politic Județean funcționează la acest moment! Soluția o reprezintă reconcilierea

Secretarul general al PNL BN, subprefectul Ioan Zăgrean, a declarat că Biroul Politic Județean al Partidului Național LIberal funcționează în aceeași componență în care a fost învestit în 2021. La întâlnirea convicată de coordonatorul filialei PNL BN, europarlamentarul Daniel Buda, au fost prezenți 19 din cei 32 de membri.

"Am avut discuții legate de ce urmează să facem pe mai departe. Am discutat programul de campanie, s-a încheiat un proces-verbal, s-a constatat majoritate în Biroul Județean, mâine la București urmează să fie ședința Biroului Politic Național, unde cu siguranță se va lua o decizie statutară. La această oră funcționăm normal, legal", a spus secretarul general al PNL BN.

Ioan Zăgrean a menționat că există o listă cu susținători ai conducerii actuale. “Din 62 de organizații la nivel județean, există o listă cu 48 de susținători ai președintelui Ioan Turc. Nu sunt toți, pentru că nu a fost timp suficient ca să umblăm în toată zona județului, dar 48 din 62 reprezintă undeva 80%. Mai avem și prin mesaj, prin SMS, vreo 5 care își afirmă susținerea față de președintele Turc, respectiv față de Biroul Permanent Județean. (...) Conform statutului, nu se poate întâmpla nimic. În situația în care unii își dau demisia și Biroul rămâne totuși cu majoritate, el funcționează, urmând ca Biroul Permanent Național  să dea decizia de completare a Biroului într-un anumit timp. Biroul trebuie completat, dar sunt convins că există maturitatea politică să găsim o cale de reconciliere.

 Nu mai este timp, noi trebuie să ne mobilizăm și trebuie să ne punem împreună în campanie. Dacă vrem să avem rezultate, eu cred că cea mai bună soluție ar fi o întâlnire, o reconciliere cu membrii Biroului Permanent Județean, cu o primarii, cu cei implicați în politică. Știți foarte bine că mai sunt alții din afara Biroului sau a politicii care bagă bățul prin gard și cred că ei fac mult rău Partidului Național Liberal. Poate că de asta sunt și puși, ca să nu putem avea un rezultat bun la alegerile parlamentare și prezidențiale", a explicat Ioan Zăgrean.

 În opinia sa, punctele care îi dezbină pe liberali vizează "cine să facă negocierea (n.n. - pentru majorități în Consiliul Județean și Consiliul Local Bistrița) și al doilea punct cine să fie pe locul întâi la Camera Deputaților".

"Cât despre mine, în calitate de secretar general,  am fost un om de echilibru, rămân în continuare un om de echilibru. Eu nu sunt omul care să abandonez tovarășii pe drum, pe cei cu care lucrez, partenerii. Eu mă duc până la capăt cu funcția pe care am fost învestit alături de Biroul Județean și alături de președintele Turc.

Eu unul sunt în acest partid din 1991 și nu voi pleca din partid, indiferent de ceea ce se întâmplă. Eu rămân convins un liberal. Nu m-a făcut partidul. Tot ce mi-am creat și ne-am făcut, ne-am făcut singuri. Nu depind de funcțiile din partid, nici măcar de funcția de subprefect. Oricând sunt în stare să-mi dau demisia dacă partidul și cei care m-au ales îmi cer. Îmi dau demisia din respect față de organizații. Eu sunt convins că lucrurile nu se vor încheia aici și că vom găsi împreună și noi, și ei am o cale de comunicare din care să ieșim întăriți și nu zdrobiți cum își doresc alții", a mai declarat Ioan Zăgrean.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

28/08/24 13:47
Axenia liberala

Intrebarea e: Cine mai sustine PNL-ul?

Conform rezultatelor ultimelor alegeri, din 10 oameni cu drept de vot, doar 1,3 au votat PNL.
Adica aproape 9 oameni din 10 au zis NU!
Va bateți pentru conducerea unei nave care se scufundă.
Nu vă mai suportă nimeni dar voi preferati sa stati in filmul vostru.
Numai când îl auzi bălmăjind două cuvinte pe conducătorul liberal, te ia cu sfârșeală. Vedeți voi la alegeri, PNȚCD vă așteaptă cu brațele deschise, haimanalelor !

28/08/24 17:39
un cetatean

Cu rabdare si intelepciune puteti sa gasiti solutii la orice problema. Asa ca valorificati timpul ramas, si nu va lasati antrenati in nimicuri lansate de majoritari.
Nimeni nu-si doreste refacerea PCR-ului si nici dictatura!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5