Monica Săsărman, la GAL LIDER Bistrița-Năsăud: Înființarea întreprinderilor sociale în mediul rural, premisă pentru reziliența comunităților! Zona montană este un veritabil “plămân” al României

Monica Săsărman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alături de Bogdan Ivan  - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Camelia Tabără – vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, consilierul județean Mirela Cârcu și primarul Aurel Horea de la Ilva Mică, au participat vineri, la invitația primarului Valer Avram, președintele  GAL Lider Bistrița-Năsăud, la conferința de lansare a proiectului „Start Rural: Susținerea Afacerilor Sociale în Spațiul Rural”.

"Este o inițiativă ambițioasă și lăudabilă care își propune să susțină dezvoltarea antreprenoriatului social în regiunile Nord-Vest și Centru ale României, prin înființarea a 34 de de întreprinderi sociale în mediul rural, cu granturi de 51.000 de euro.

Am prezentat participanților unul dintre obiectivele programului de guvernare gestionat de premierul Marcel Ciolacu, care vizează reziliența comunităților. Un concept nou, pentru comunități unite și adaptate provocărilor actuale, ca premisă a unui viitor durabil.

Zona montană are un rol major în evoluția noastră economică, socială și culturală, fiind un veritabil “plămân” al României, prin biodiversitate, patrimoniul cultural unic, prin tradiții și oamenii care îi dau valoare, astfel că orice măsură care preîntâmpină depopularea satului din zona de munte este de apreciat.

Succes, Asociației Grupul de Acțiune Locală Lider Bistrița-Năsăud și partenerilor  - Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Izei-Moisei și societatea Fergus Green Investment SRL – în derularea acestui proiect finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027!

Cu certitudine, puteți conta pe sprijinul nostru!  

Vă felicit pentru tot ceea ce faceți, știu că vă este greu, dar mai știu că Dumnezeu vă iubește!", a fost mesajul postat de Monica Săsărman, pe pagina de facebook, după evenimentul de lansare a proiectului.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5