Ministrul Bogdan Ivan, la întâlnirea cu administratorul NASA: Oportunități pentru specialiștii în spațiu din România!

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a participat alături de premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, la o întrevedere cu administratorul NASA, Bill Nelson, în care au discutat despre Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite ale Americii, dar și colaborarea de lungă durată cu SUA pe aspecte care țin de spațiul extra-atmosferic."M-am întâlnit astăzi cu șeful NASA, dl. Bill Nelson! Împreună cu Premierul Marcel Ciolacu am discutat despre oportunitățile pe care NASA le poate aduce specialiștilor în spațiu din România! În contextul în care MCID coordonează activitatea Agenției Spațiale Române #ROSA, am discutat despre Parteneriatul Strategic solid al României cu Statele Unite ale Americii și despre cum putem îmbunătăți colaborarea de lungă durată cu SUA pentru explorarea pașnică a spațiului extra-atmosferic, a Lunii, a planetei Marte, a cometelor și asteroizilor, colaborare extinsă prin semnarea Acordurilor Artemis.

Explorarea spațiului se bazează pe cooperare internațională, pe schimbul de cunoștințe și tehnologie, pentru a asigura beneficii globale. Foarte multe dintre aplicațiile mobile pe care le folosim deja, de la hărțile digitale până la aplicațiile meteo, se bazează pe sateliți din spațiu pentru colectarea și transmiterea informațiilor.

Progresul în explorarea spațiului ne inspiră să visăm la un viitor în care tehnologia ne permite să depășim limitele și să mergem mai departe. Putem face asta doar prin contribuțiile cercetătorilor și tinerilor geniali care sunt inspirați să urmeze cariere în știință, tehnologie, inginerie și matematică, dezvoltând astfel soluții tehnologice de ultimă generație", a transmis ministrul Bogdan Ivan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5