Biserica ,,Buna Vestire” din Nepos are un nou preot: Florin Moldovan

        Duminică, 20 octombrie 2024, a fost un prilej de bucurie duhovnicească pentru  credincioșii Bisericii ,,Buna Vestire” din Nepos, în istoria careia se deschide o nouă filă care începe a fi scrisă cu numele noului paroh Florin Moldovan. Cu această ocazie Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele protopop al Năsăudului, Ovidiu Sermeșan, alături de preotul Doru Buia și numitul paroh Florin Moldovan, cu origini din Nepos.

Evenimentul a avut loc în prezența primarului comunei Feldru, Ioan Opriș, a consilierilor locali Paul Someșan și Ionuț Salvan, a măicuțelor de la Mănăstirea Cormaia, maica stareță Sebastiana și maica Macaria, precum și a unui mare număr de credincioși din parohie, veniți să-și cunoască noul păstor de suflete. După terminarea Sfintei Liturghii, așa cum este tradiția, protopopul i-a înmânat noului paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Cheia Bisericii, spunându-i : ,, Iată Evanghelia, aceasta arată mesajul a ceea ce preotul trebuie să propăvăduiască. Ea cuprinde viața și activitatea Mântuitorului, faptele minunate ale lui Dumnezeu săvârșite în sânul umanității noastre. Aceasta este misiunea principală a preotului. Sfânta Cruce ne aduce aminte de nevoia de a asuma misiunea jertfitoare a lui Hristos în viața noastră, iar preotul trebuie să fie un exemplu. Cheia bisericii pe care o oferim ne amintește de faptul că creștinismul este o credință concretă, că ea vorbește despre drumul specific al omului către împărăția cerurilor. Acest drum este rezultatul experienței Bisericii, iar responsabilitatea concretă de îndrumare îi revine preotului ”.

La acest nou început, părintele protopop Ovidiu Sermeșan i-a urat mult succes în activitatea pastorală și i-a îndemnat pe enoriași să-i fie sprijin, ca prin unitate și înțelegere să se ajute reciproc.Celor trei preoți care au săvârșit Sfânta Liturghie li s-au oferit buchete de flori din partea copiilor și a unor simpatizanți  din biserică.

La final, părintele Florin Moldovan, cu vădită emoție în suflet și în glas, a adus cuvânt de mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, IPS Andrei Andrecuț, părintelui Protopop Ovidiu Sermeșan pentru încrederea acordată, precum și întregii comunități, care i-a făcut această primire călduroasă. El s-a angajat că va sluji Biserica din Nepos cu toată dăruirea sa profesională  și va fi deschis unei colaborări de pace și bună înțelegere cu toată lumea.

Ziua s-a încheiat cu agapa creștinească pregătită cu drag de către organizatori cu prilejul  acestui eveniment. Întreaga comunitate îi urează mult succes!

Mircea Daroși

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5