Merele de Dipşa, „medicament natural” pe masa fiecărui consumator
După încheierea recoltării merelor în ferma din Dipşa a cunoscutei firmei bistriţene „Pombis”, activitatea continuă cu aceeaşi intensitate. În prezent, se lucrează la sortatul şi depozitarea merelor, la valorificarea lor superioară prin fabrica de sucuri de la Viişoara şi de la Reghin, precum şi pentru consumatori. Sucul obţinut la Viişoara are proprietăţi cu totul deosebite. Se obţine prin presare directă, 100% natural, pasteurizat, fără conservanţi şi coloranţi. Pentru noi, ALMA (denumirea sucului) înseamnă suc de mere, un produs de calitate, fabricat numai din fructe, respectiv, mere culese din livezile de la Ciceu Mihăieşti, Dipşa ş.a. ALMA reprezintă numele strămoşului mărului de astăzi şi în diferite limbi are semnificaţii deosebite. Bunăoară, în spaniolă şi italiană înseamnă suflet, în irlandeză – foarte bun, în suedeză – tandru. Cum spuneam, pentru noi, bistriţenii, consumatorii sucului, înseamnă un produs de cea mai bună calitate.
La Dipşa, în anii din urmă, s-a construit un depozit frigorific care păstrează la temperatura optimă, în condiţii climatice conform standardelor, 240 tone mere din soiuri dintre cele mai bune, gustoase şi aromate, dintre care amintim: Golden şi Ionathan. Aşadar, merele de la Dipşa, considerate un medicament natural, nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al fiecărui consumator.
Adaugă comentariu nou