“VÂNĂTOARE LA CEAUN” - Ediţia a II-a -18 Iunie 2011
FILIALA DE VÂNĂTOARE ŞI PESCUIT BECLEAN, CONSILIUL LOCAL AL ORAŞULUI BECLEAN, PRIMĂRIA ORAŞULUI BECLEAN, MUZEUL “CASA DE VÂNĂTOARE” BECLEAN şi AJVPS BISTRIŢA-NĂSĂUD organizează cea de-a doua ediţie a concursului de preparare la ceaun a cărnii de vânat.
În vederea promovării valorilor culturii vânătoreşti locale, dar, în acelaşi timp, de atenuare a falselor prejudecăţi existente la nivelul opiniei publice cu privire la practicarea vânătorii, mai multe instituţii cu competenţe în domeniul vânătorii şi administraţiei locale şi-au propus organizarea celei de a II-a ediţii a unui inedit concurs culinar de tip popular, în data de 18 iunie 2011 : prepararea cărnii de vânat la ceaun în ambianţa specifică unei serbări câmpeneşti.
Concursul va avea loc în perimetrul deosebit de pitoresc al staţiunii turistice “BĂILE FIGA”, staţiune aflată pe raza oraşului Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Echipele participante vor găti după o reţetă proprie (care desigur poate rămâne secretă) carne de vânat la ceaun, preparatul rezultat, după jurizarea de rigoare, urmând a fi oferit gratis doritorilor prezenţi la serbarea câmpenească a vânătorilor.
Participanţii vor găti cu ajutorul dotărilor personale ( ceaun, ingrediente specifice reţetei : carne de vânat, legume, condimente, eventual salate ori murături, lemne de foc de anumite esenţe dacă reţeta o impune, etc.) cu condiţia ca toate ingredientele folosite să fie optime consumului .
Organizatorii vor pune la dispoziţia fiecărei echipe participante un perimetru, vesela de unică folosinţă (farfurii şi tacâmuri de plastic) precum şi pâinea necesară. De asemenea, organizatorii vor asigura şi mobilierul necesar participării.
La standul propriu, echipele pot expune fie elemente de cultură artizanal-vânătorească (trofee, embleme sau alte elemente de personalizare cu specific vânătoresc , de ex.: sloganuri, numele asociaţiei sau grupei de vânătoare reprezentată de “bucătari”), fie simboluri (afişe, banere, etc.) ale eventualilor sponsori ai echipei participante.
Fiecare echipă participantă, în funcţie de condiţiile impuse de propria reţetă va trebui să finalizeze gătitul mâncării vânătoreşti în jurul orei 14 a zilei de concurs, ora începerii jurizării.
Organizatorii vor oferi participanţilor diverse premii şi diplome, primele trei echipe clasate în urma jurizării obţinând trofeele “POLONICUL PLIN OCHI”, “POLONICUL PLIN-JUMĂTATE” şi “POLONICUL CÂNDVA PLIN”, echivalente primelor trei locuri.
Un alt trofeu “POLONICUL DE PLEU” va fi acordat de către echipele participante unuia dintre membrii juriului, ales în urma deliberării în comun a căpitanilor echipelor participante.
Adaugă comentariu nou