Peste 7 miliarde de lei vechi, salariul recenzorilor bistriţeni

Valentin Pop Mititean (DADR): Plata efectivă se va face în prima decadă a lunii martie

Cu toate că a trecut aproape o lună de la momentul finalizării activităţii de culegere în teren a datelor Recensământului General Agricol 2010 - 2011, cei 700 de recenzori, recenzori şefi şi coordonatori comunali implicaţi în activitate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, încă nu şi-au primit onorariile cuvenite.

Dar aşteptarea lor va lua sfârşit luna viitoare, mai exact, în prima decadă a lunii martie, după cum ne-a informat Valentin Pop Mititean, directorul executiv al Direcţiei Agricole Bistriţa-Năsăud.

,,Sumele aferente judeţului nostru au fost repartizate şi se ştie exact câţi bani va primi fiecare persoană implicată. Luni, 28 februarie, suntem programaţi în Trezorerie, să ridicăm banii, iar plata efectivă se va face începând din luna martie, în prima decadă a lunii, după o programare care va fi adusă la cunoştinţa celor interesaţi în timp util”, a declarat pentru Răsunetul, directorul DADR B-N.

Pentru plata celor implicaţi în activitatea de recenzare sunt necesari aproximativ 730.000 (7,3 miliarde de lei vechi).

Cei 531 de recenzori, recenzorii ,,pălmaşi” ce au mers prin gospodăriile bistriţenilor şi au lucrat 20 de zile, au fost retribuiţi cu câte 50 de lei pe zi, în total aceştia vor primi 531.000 de lei.

Recenzorii şefi, în număr de 88, vor lua câte 55 de lei pe zi, dar au muncit 23 de zile, iar în total, efortul bugetar pentru plata acestora va fi de 111.320 de lei.

În sfârşit, coordonatorii recenzorilor, ce au fost 62 la număr, câte unul în fiecare localitate, au muncit câte 25 de zile şi au primit câte 55 de lei zilnic, ceea ce va însemna că plata totală va fi de aproape 85.250 de lei.

Statul a estimat că va cheltui la nivelul tării pentru Recensământul Agricol, circa 37 de milioane de euro dintre care 4 milioane vor veni de la UE, drept finanţare nerambursabilă.

Scopul recensământului este acela de a aduna date cât mai exacte şi complete despre agricultura şi zootehnia românească în vederea stabilirii unor strategii de dezvoltare si finanţare a acestei ramuri economice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5