Ioan Oltean reclamă implicarea PSD în actele de corupţie şi evaziune din vămi

Vecepreşedintele Partidului Democrat-Liberal, deputatul Ioan Oltean, susţine că PSD este pe deplin implicat şi preocupat de susţinerea actelor de corupţie.

“PSD este pe deplin implicat şi preocupat de susţinerea actului de corupţie, de susţinerea evaziunii fiscale. Aşa cum aţi aflat, membri marcanţi ai acestei formaţiuni politice, cu profunde relaţii în conducere acestei formaţiuni politice, au fost până acum identificaţi ca părtaşi direcţi la evaziune şi corupţie în vămile respective”, a precizat deputatul Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă. “Este demn de amintit şi de condamnat modul în care politicul de-a lungul timpului s-a implicat în actul de numire sau de susţinere a poliţiei şi a vameşilor, de colectare a resurselor financiare pentru diverse partide politice”, a adăugat Oltean.

În opinia sa, nominalizarea unor nume grele din PDL în acest scandal, precum cele ale lui Gheorghe Flutur sau Gheorghe Falcă, este doar o speculaţie. “Noi vorbim despre oameni care au fost arestaţi, care au fost reţinuţi, care sunt urmăriţi penal. Vorbim despre oameni cu carnetul de partid în buzunar”, a menţionat deputatul Ioan Oltean.

Potrivit acestuia, acţiunea de control din punctele de frontieră reprezintă “un program pe care niciun partid politic, niciun alt guvern nu a avut curajul să-l pregătească şi să-l pună în practică”.“Acest program vine şi se suprapune pe alte reforme pe care Guvernul Boc le-a demarat în 2010 şi este menit să creeze certitudinea că România este pregătită logistic, material şi uman să intre în spaţiul Schengen”, a explicat liderul democrat-liberal. Toată această acţiune, a spus Ioan Oltean, a fost pregătită de şefi ai unor instituţii conduse de PDL şi chiar dacă vor fi identificate şi personalităţi din partid implicate în această ”caracatiţă”, PDL nu va face scut împotriva ilegalităţilor.

Potrivit deputatului bistriţean, combaterea fenomenului de evaziune fiscală a fost unul dintre obiectivele majore ale PDL în campania electorală, dar care nu a putut fi pus în practică în 2009 din cauza “incompatibilităţii existente dintre forţele aflate la guvernare”, adică PDL şi PSD. De când cu UDMR, UNPR şi minorităţile, toată corupţia iese la iveală…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5