Ioan Oltean:

„Îmi exprim încrederea în responsabilitatea liderilor politici de a-l desemna pe Lucian Croitoru, premier”

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, a declarat că PDL „s-a aşezat pe propunerea venită din partea preşedintelui României” şi îl susţine pe Lucian Croitoru pentru funcţia de premier pentru că este ,,un specialist incontestabil” şi a adăugat că îl vede conducând Guvernul pe termen mediu, dincolo de data alegerilor.

„Lucian Croitoru este un specialist incontestabil în domeniul economic, un om cu o vastă experienţă profesională. A fost consilierul primului ministru în 2000-2003, a fost consilier al ministrului de finanţe, şi are experienţa de viaţă care îl recomandă pentru acest lucru. PDL optează şi susţine necondiţionat această propunere a preşedintelui, care este perfect constituţională. Orice fel de altă afirmaţie este rău voitoare, fie tendenţioasă, fie că vine din partea unor necunoscători ai prevederilor constituţionale”, a spus deputatul PDL Ioan Oltean, în cadrul conferinţei de presă de vineri.

Întrebat dacă PDL se va întâlni cu Croitoru şi cu alte formaţiuni politice pentru a discuta despre posibilitatea formării unei majorităţi în Parlament, Oltean a răspuns că „îşi exprimă încrederea în responsabilitatea liderilor politici şi a parlamentarilor de a-l desemna pe Lucian Croitoru ca premier, măcar o parte dintre ei”.

Ioan Oltean a explicat de ce PDL a respins candidatul propus de majoritatea PSD-PNL-UDMR - Klaus Johannis , primarul Sibiului.

„Respingerea propunerii venite din partea majorităţii parlamentare nu are nimic de a face cu omul Klaus Johannis, dimpotrivă Johannis este un om cu demnitate, un foarte bun primar. Respingerea noastră are de a face cu ceea ce se află în spatele primarului Klaus Johannis”, a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL şi-a exprimat regretul că premierul Emil Boc a fost detronat în urma unei coeziuni parlamentare bazate pe ură.

„Ura uneşte pe cei care sunt stăpâniţi de acest sentiment. S-a dat jos un premier ardelean corect, cinstit, preocupat de administraţia publică. Am avut pentru prima dată un premier cinstit, care nu era preocupat de termopane, de mătuşa Tamara şi de motociclete”, a mai spus Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5