Solicitare. Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială cere „puncte de vedere” şi aşteaptă soluţii de criză de la Comisia de Dial

„Reiau ideea dialogului social, care este literalmente, soluţia în momente de criză”, a declarat fostul ministru al Muncii, Dan Mircea Popescu, la Bistriţa, cu prilejul vizitei de lucru a membrilor Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor.

Ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, membri Comisiei pentru Muncă au participat la o şedinţă a Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. Această întâlnire a oferit prilejul unor discuţii interactive între membrii comisiei şi reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai instituţiilor descentralizate. Membrii Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială au solicitat celor prezenţi de a spune în mod direct care sunt problemele cu care se confruntă în judeţ şi un punct de vedere referitor la modul cum vor putea traversa societăţile comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud această perioadă de criză economică.

„Vă rog să consideraţi această întâlnire ca pe o încercare de a reînnoda dialogul social. Este o încercare de a ne spune într-un mod direct ce am greşit atunci când am făcut legile şi ce putem corecta împreună. Reiau ideea dialogului social, care este soluţia în momente de criză (…) Este important să începem cu noi reforme. Salut această reuniune şi ceea ce sper să decurgă din ea”, a spus deputatul PSD Dan Mircea Popescu, fostul Ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

„Nu cred că într-o întâlnire de genul acesta, putem aduce în discuţie tot ceea ce ne frământă. Dialogul social nu funcţionează aşa cum ne-am dori. Acolo, unde sindicatele nu sunt prezente, sunt mari nemulţumiri. Oamenilor le este frică să îşi spună necazurile (…) Vrem să convingem patronatele că lucrează cu oameni, nu cu maşini, şi oamenii trebuie trataţi ca persoane”, a afirmat Doru Hodoş, liderul sindical CNS „Cartel Alfa”, Bistriţa-Năsăud.

„Această întâlnire, din punctul meu de vedere, este importantă pentru că este un puls al deciziilor legislative pe care le luăm. Intenţionăm să ajungem în cât mai multe judeţe (…) Compromisul este soluţia într-o perioadă de criză (…) Aşteptăm orice fel de propuneri pentru a le analiza. E important să avem un canal de legătură cu dumneavoastră. Bineînţeles că, domnii deputaţi Botiş şi Radu Moldovan pot să ne transmită anumite probleme cu care vă confruntaţi”, a precizat deputatul PSD Ioan Cindrea, fostul director ANOFM.

Preşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, deputatul PNL, Paul Dobre, a mulţumit gazdelor şi a spus că se află într-unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară. Dobre a vorbit şi despre munca în Comisie, precizând că, membrii Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială au avut în dezbatere peste 100 de proiecte legislative.

În cursul zilei de azi, membrii comisiei se vor întâlni cu primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, şi cu alte oficialităţi din municipiu, după care va avea loc o şedinţă publică a Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5