În ţara coloneilor…

Colonelul (rez.) Ioan Gaftone susţine că ofiţerii avansaţi …la apelul bocancilor de ex-ministrul Oprea nu au niciun avantaj material, singura problemă fiind doar „bălăcărirea” unei demnităţi naţionale.

„Nu există niciun avantaj. (…) În condiţiile în care facem parte din NATO, când ai un parteneriat strategic cu SUA, când faci parte din UE care, la rândul ei, are o dimensiune militară, este total neadecvat să procedezi la astfel de avansări, dimpotrivă poţi obţine adversitatea celor care sunt cu adevărat profesionişti, bălăcăreşti o demnitate naţională, pui într-o situaţie delicată un corp profesional”, a explicat acesta. Gaftone a spus că pe de o parte, vina aparţine unora din MApN, care au cedat presiunilor, de cealaltă parte politicienilor care s-au lăsat momiţi cu „grade”. 

Întrebat care este diferenţa dintre col. (rez.) Ioan Gaftone şi col. (rez.) Ioan Oltean, răspunsul a fost simplu: 

„Este o diferenţă esenţială. Eu dacă mă duc cu 5000 de oameni într-un teatru de operaţii, vin sigur înapoi, pe când cei avansaţi aşa au numai foaie de drum de mers. Cu siguranţă”.

Comentarii

22/07/12 18:31
vizitator

Domnul colonel, problema nu este ca are sau nu "foaie doar pentru dus"... ci faptul ca pentru toti cei care pleaca cu el, soarta este la fel !
Se punea candva problema de a se raspunde, cum este mai bine, o rmata de "neinstruiti" sa fie condusa de "un profesionist"... sau o armata de "profesionisti" sa fie condusa de "unul facut la apelul bocancilor aliniati pe dunga santului" ...?!
Raspunsul meu este simplu: Nu este bine, NICICUM !
Interesele , daca mai ramaneau la putere PDL-istii,erau cu bataie lunga... Era ceva de genul "politrucilor"... din vremea comunista - cand erau niste ofiteri care nu se pricepeau la altceva decat la propaganda PCR-ului... cu salarii mult deasupra celorlalti ofiteri din "armata normala" ! Niste ofiteri de indoctrinare si "cabotinizare" fortata a tuturor, de la simplul soldat, la cei mai inalti comandanti. Ceva de genul SS... ai lui Hitler !Acestora, probabil ca era in "plan"... crearea unor functii militare, pe langa comandantii militari din toate institutiile cu acest regim, pentru ca PDL-ul sa poata avea garantia politica de a controla absolut totul !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5