Ioan Oltean, despre situaţia din Consiliu Judeţean: Aroganţă şi prostie!

Declaraţii făcute de liderul PDL BN Ioan Oltean, în conferinţa de presă de vineri 8 martie, vizavi de situaţia din Consiliu Judeţean:

*Aroganţă la nivel naţional, aroganţă şi prostie şi la nivel judeţean! Iată comportamentul Puterii la nivel de judeţ! O şedinţă de Consiliu Judeţean care s-a desfăşurat în afara legii, cu încălcarea flagrantă a legislaţiei! Şi vreau să mă opresc asupra acestului lucru, chiar dacă s-ar putea spune: ştiţi aţi fost la guvernare şi aţi făcut aceeaşi aroganţă! Poate că aveţi dreptate şi ştiu că aveţi dreptate! Am avut şi noi prin reprezentanţii noştri, aroganţa vremii. Întotdeauna am condamnat-o şi m-am delimitat de această aroganţă şi am crezut că deţinătorul unei puteri administrative, a unei autorităţi locale tebuie să fie un om echilibrat, aşezat care să deţină un echilibru între Putere şi Opoziţie. Dar faptul că şi noi am manifestat un gen de aroganţă, nu este o scuză pentru cei care azi guvernează. Atunci, schimbarea e inutilă: schimbăm nişte aroganţi cu alţi aroganţi. Schimbăm nişte nepricepuţi cu alţi nepricepuţi.

*Din punct de vedere juridic, întreaga şedinţă s-a desfăşurat în afara legii şi este regretabil că a validat-o, că a avizat-o cel ce este garantul legalităţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, adică prefectul judeţului. Nu vorbesc de secretarul judeţului Bistriţa-Năsăud care este un instrument, pe care îl mută preşedintele CJ, indiferent cine este el, dintr-un loc în altul. Şi multă lume îl acuză, pentru că e el cel care le spune cum să facă, că ăştia nu ştiu niciunul. Nu îl acuz pe Redl, el e o victimă a aroganţei celor care conduc CJ. A fost, este şi, probabil va fi, dacă va mai sta mult acolo, va fi... Dar eu îl acuz pe prefectul judeţului care a girat o şedinţă ilegală. Să nu confundăm lipsa de morală cu ilegalitatea! Sunt două noţiuni distincte!

*Majoritatea conduce. Acesta este principiul fundamental al democraţiei. Într-o şedinţă de CJ sunt 27 de consilieri. 13 şi-au manifestat voinţa, 14 nu şi-au manifestat-o, atunci şedinţa nu poate să continue (...) Este peste puterea mea de înţelegere. Sigur, această atitudine este direct proporţională cu isteţimea şi înţelepciunea lui Radu Moldovan.

*Noi vom ataca în instanţă, în contencios ,,înţelepciunea” celor 17 consilieri judeţeni şi sperăm că instanţa de judecată va fi într-adevăr înţeleaptă şi corectă şi va adopta hotărâri în strictă concordanţă cu legile care reglementează asemenea situaţii.

*Arta negocierii este o calitate a omului politic, în general, aflat la Putere. Nu ne interează un post de vicepreşedinte, nu ne interesează aceasta şi nu ne-am opus niciunui proiect de hotărâre care vizează interesul acestui judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5