„Copy-paste” în rapoartele de la CJ!

Fiecare consilier judeţean este obligat să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului judeţului, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. De la teorie la practică este drum lung.

Deşi ne aflăm aproape de mijlocul anului 2013, doar cinci consilieri judeţeni au respectat regulamentul şi şi-au respectat electoratul, punând pe o foaie de hârtie ceea ce au făcut în 2012, timp de şase luni, în calitatea de ales judeţean. Interesant este faptul toţi sunt reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal şi toţi au fost membri ai aceleiaşi comisii de specialitate în 2012, respectiv Comisia de administraţie.

 Foarte probabil, iniţiativa de a scrie aceste „bilanţuri” a venit din partea avocatului Monica Săsărman, cea care a prezidat comisia anul trecut. De la aceasta au „plagiat” în rapoarte şi colegii de partid. Măcar au făcut acest efort Anton Claudiu Runcan, Florin Rogozan, Mihai Bumbu şi Neia Lăcătuş.

***

Monica Săsărman, ce-i drept unul dintre cei mai activi aleşi județeni ai Opoziţiei în plenul CJ, și-a expus nu doar activitatea din Comisia de administrație (activitate care în proporție covărșitoare îi revine), ci și din ATOP.

„Am colaborat bine cu majoritatea primarilor indiferent de culoarea politică, încercând să rezolv problemele cu care aceştia s-au confruntat în derularea unor proiecte. De asemenea, am încercat să rezolv problemele cetăţenilor din diferite zone, atât de ordin cetăţenesc, cât şi cele de ordin personal. (...)Am acordat importanţă şi procesului de informare, sens în care am participat la conferinţe, seminarii pe teme legate de dezvoltare locală, la activităţi organizate de Asociaţia învăţătorilor şi la alte manifestări cultural-educative”, a mai scris Monica Săsărman.

         Normal, colegii din PDL au scris exact la fel, că doar şi ei se înţeleg bine cu primarii, merg la seminarii şi alte cele. Câţiva democrat-liberali au copiat şi paragraful cu problemele discutate în ATOP (siguranţa rutieră a elevilor etc.)

         Ce au în plus? Anton Runcan a făcut o interpelare în care a cerut lămuriri cu privire la stadiul implementării, în zona oraşului Sângeorz-Băi şi a comunelor de pe Valea Someşului, a proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Mai mult, Anton Runcan s-a întâlnit cu consilieri locali din Sângeorz-Băi, probabil din vecini!

Florin Grigore Rogozan a participat la şedinţele CL Năsăud şi CL Şanţ. Mihai Bumbu nu a scris niciun rând în plus, doar a tăiat ceva de la colega din PDL şi a dat „italic”!

         Neia Lăcătuş a avut inspiraţia să scrie şi câteva rânduri despre problemele comunităţilor de romi, despre promovarea unor acţiuni culturale, dar şi despre solicitarea unor sume pentru biserici.  

         Ceilalţi nici nu s-au sinchistit cu formalităţile...astea prevăzute de lege.

Comentarii

07/06/13 08:53
Un cititor ...

Mai... sunteti culmea... culmilor cu "plagiatul" vostru ! Lasati dracului prostia asta si ocupati-va de bunul mers al tarii , ca nu exista "elev" de la cel cu "tata-n gura... pa-na hal cu barba sura"... sa nu copieze, sa nu se inspire din diferite surse, ori sa nu mai traga cu ochiul si la lucarile prosesorului sau indrumator sau al colegilor de studiu... ! Ce dracu v-a apucat cu toata aceasta prostie ? Mai... poate ca numai Einstain ( sper ca asa se scrie... ) n-a copiat... desi nu se stie... , in rest... toata lumea, de la toata lumea , ca asta-i viata de elev, studinte ori master sau "dottore" ... ( vorba d.lui presedinte Basescu ) !
Fiti oameni seriosi si vedeti-va de treburile voastre de serviciu pentru care sunteti "pusi" acolo !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5