Seară de degustare la restaurantul Cuore&Sapore din Bistrița!
Arta cu cei mai mulți adepți rămâne, totuși, arta culinară! De la acest adevăr a pornit ideea organizării a două seri de degustare la restaurantul Cuore &Sapore de pe str. Nicolae Drăgan, nr. 14 din Bistrița.
Bistrițenii au avut posibilitatea de a gusta mezelurile din regiunea Parma, specialități precum Prosciutto crudi di Parma, Pancetta di Piacenza, Saleme di Felino și lista ar putea continua. De altfel, firma New Transport Rom SRL din Bistrița importă produse alimentare tipice italiene de înaltă calitate produse în Parma, oferind i gamă largă de produse de salam, Parmezan Reggiano D.O.P. și vinuri D.O.C./D.O.P, agentul pentru România fiind Camelia Pascu.
Parma reprezintă capitala culinară a Italiei. În acestă regiune se produc cele mai cunoscute preparate italieneşti: Prosciutto di Parma (Prosciutto Crudo), Parmigiano Reggiano (brânza Parmezan), Aceto Balsamico di Modena (oţetul balsamic), Culatello (pulpă de porc fără os), Mortadella di Bologna (specialitate tradiţională din gama mezelurilor), Coppa (ceafă de porc uscată, Parma sau Modena), produsele Parmalat (produse din lapte), Salame di Felino (salam din Felino), Aceto Balsamico di Modena şi multe alte produse de înaltă calitate.
Citiţi şi:
- Echipa CN "Liviu Rebreanu", mobilitate în Italia
- Tu ce brânză consumi? Află care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză
- Astăzi, de la ora 14.00. Degustare de produse tradiționale poloneze, la Băile Figa!
- Descoperă harta din „Treasure Hunt în Centrul Istoric”
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
Adaugă comentariu nou