Echipe mixte de poliţişti şi inspectori veterinari, în control, până în luna decembrie

În perioada 1-20 octombrie, reprezentanţii DSVSA-BN împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud au efectuat controale la 12 unităţi comerciale de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. În urma verificărilor, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5000 lei, în conformitate cu HG 984/2005 cu modificări şi completări ulterioare. Totodată, au fost sechestrate şi dirijate spre neutralizare, în cadrul unităţior autorizate, o cantitate de 16,898 kg produse din carne şi produse lactate, informează disrectorul executiv Sorin Oros-Mănarcă de la DSVSA BN.  

Astfel de acţiuni vor continua până în luna decembrie, fiind incluse în Planul de măsuri comun „Interconect II” 2016, care cuprinde activităţi de colaborare interinstituţională Inspectoratul General al Poliţiei, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală precum şi Direcţia Sanitară Veternară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud.

Scopul principal al acţiunii este combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare (carne, produse din carne congelată, ouă, lapte, miere, legume-fructe şi altele) provenite din import sau din achiziţii intracomunitare, protejarea bugetului consolidat al statului, precum şi protejarea sănătăţii populaţiei împotriva comerţului cu produse alimentare neconforme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5