Nouă conducători auto aflați sub influența alcoolului, depistați de polițiști, s-au ales cu dosare penale și riscă închisoarea

IPJ BN

În noaptea de 11 iunie a.c., în cadrul activităților de control desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au depistat, în flagrant delict, doi conducători care conduceau autovehicule, deși se aflau sub influența alcoolului. Unul dintre aceștia, un bărbat de 51 de ani, din Josenii Bârgăului, a fost depistat pe o stradă din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Bistrița, a fost oprit pe o stradă din Bistrița, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

La data de 13 iunie a.c., în cadrul controalelor efectuate în trafic, polițiștii au întocmit 7 dosare penale ca urmare a depistării în trafic a unor conducători auto care se aflau sub influența alcoolului.

Astfel, doi bărbați de 52 de ani, ambii din Leșu, au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme pe raza localității Lunca Leșului. Rezultatele testării cu aparatul etilotest au fost de 0,47 mg./l, respectiv 0,49 mg./l alcool pur în aerul expirat și au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

De asemenea, pe strada Liviu Rebreanu din Beclean, a fost depistat, în flagrant delict, un bărbat de 55 de ani, din Braniștea care conducea o autoutilitară, deși consumase alcool. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevare de mostre biologice.

Totodată, în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit pentru verificări un tânăr de 26 de ani, din județul Constanța care a efectuat o depășire neregulamentară. În urma testării cu aparatul etilometru, valoarea indicată a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Alți doi bărbați, de 54 de ani, respectiv 19 ani, ambii din Sebiș, a fost opriți pentru verificări pe Drumul Județean 154C, fiind depistați sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 54 de ani și de 0,44 mg/ l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului. Celor doi le-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

La aceeași dată, 13 iunie a.c., un bărbat de 35 de ani, din Feldru, conducător al unui autoturism,a fost oprit pe Drumul Național 17D, în Feldru și testat cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat a fost 0,61 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

            

În toate cazurile au fost întocmite dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, infracțiune prevăzută de art. 336 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5