Nouă elevi bistriţeni, dintre care opt fete, vor îmbrăca haina militară din septembrie

Cariera militară devine din ce în ce mai atractivă pentru elevii bistriţeni, peste 20 dintre aceştia înscriindu-se la admiterea la colegiile naţionale militare din ţară. Dintre aceştia, zece au fost declaraţi „admis”, fiind vorba despre opt fete şi doi băieţi. Trebuie menţionat faptul că aceşti copii nu au avut doar grija Evaluării Naţionale, ci au susţinut testare psihologică, testarea aptitudinilor fizice şi un interviu final de orientare şi evaluare. Mai mult, aceştia au susţinut şi o probă de concurs eliminatorie, sub forma unui test grilă, la limba şi literatura română şi matematică. Media finală a fost calculată ca medie aritmetică între nota obţinută la testul grilă şi media de admitere (conform reglementărilor Ministerului Educaţiei Naţionale).

         Două eleve din Rodna au reuşit să „intre” la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cu medii foarte bune. Alexandra Alexa, cu 9,81 (9,92 – Evaluare Naţională, 10 – media V-VIII şi 9,70 – test grilă), a fost admisă de pe poziţia nr. 5, în timp ce Leontina-Ancuţa Cozonac cu 9,64 a fost admisă de pe locul 16.

         La Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost admişi alţi opt elevi din judeţul nostru. Este vorba despre Maria Emilia Gogotă de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi”, care  a fost pe locul VI, cu media 9,63. Anamaria Peregrina Şteopoae, de la aceeaşi şcoală, a avut media 9,33. Tot la Alba Iulia au fost admişi Cristina Natalia Pop de la Şcoala Gimnazială Şieu Odorhei, Maria Andreea Timiş de la Şcoala Gimnazială Romuli, Adriana Cristina Ignat de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bistriţa, Diana Florina Butaciu de la Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu”, Ionuţ Florin Persecă de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Leşu şi, nu în cele din urmă, Adrian Cosmin Bizom de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca Ilvei.

         Îi felicităm pe aceşti copii atât pentru rezultate, cât şi pentru cariera aleasă şi suntem convinşi că vor reprezenta cu cinste şcoala bistriţeană şi comunităţile lor.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5