Nouă primării bistriţene au depus cereri pentru împrumuturi avantajoase de la stat

1 octombrie este  data limită la care primăriile se pot împrumuta avantajos de la Trezoreria statului, a anunţat, în cadrul unei şedinţe derulate la Instituţia Prefectului, ec. Ioan Pintea, şeful Trezoreriei Bistriţa.

         „Până la 1 octombrie trebuie depus ultimul dosar. Până la ora actuală au depus zece comune (n.n. – comuna Livezile pentru două credite). Este un împrumut rentabil, cu o dobândă relativ mică, de 4-4,2% pe un termen de 20 de ani. Aceste împrumuturi se acordă pentru finanţări externe nerambursabile – prefinanţare, cofinanţare, cheltuieli neeligibile, pentru cofinanţarea programelor naţionale.

         Vă rog pe cei interesaţi să luaţi legătura cu Serviciul Buget din cadrul Administraţiei Fiscale şi vă vom sprijini. Analiza dosarului dorează cam 2-3 săptămâni, în funcţie de cum are programată Ministerul Finanţelor Publice şedinţa de aprobare”, le-a transmis primarilor Ioan Pintea.

         Potrivit acestuia, până în prezent au aplicat pentru astfel de credite de la trezorerie primăriile Şieu Măgheruş, Livezile, Galaţii Bistriţei şi Bistriţa Bârgăului – cărora le-au fost deja aprobate dosarele, la care se adaugă, din nou, Livezile, Ilva Mică, Şieu, Cetate, Dumitriţa şi Nimigea. Sumele solicitate în aceste împrumuturi variază între 200.000 şi 3,6 milioane lei.

         Altfel, şeful Trezoreriei Bistriţa a menţionat faptul că în ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor de personal, acesta va fi reglat printr-o nouă rectificare de buget, foarte probabil la finele lunii octombrie. „De când s-a introdus acest indicator, negociat cu Fondul Monetar Internaţional, nu a fost an să nu se rezolve în luna octombrie”, a concluzionat acesta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5