În loc de împrumuturi bancare,

În loc de împrumuturi bancare, PNL vrea ca CJ să acceseze fonduri nerambursabile

Liderul judeţean al Partidului Naţional Liberal, deputatul Ioan Turc, consideră că principala preocupare a Consiliului Judeţean trebuie să fie accesarea fondurilor structurale, iar nu contractarea unor credite de pe piaţa bancară.

„Astăzi, când România are de absorbit 32 de miliarde euro până în 2013, toţi banii care pot fi atraşi, luaţi ca împrumuturi, nu pot fi gândiţi decât ca formule pentru cofinanţarea unor proiecte din bani europeni. Acum să împrumuţi bani pentru a susţine proiecte de investiţii mi se pare aberant. Eu cred că Liviu Rusu nu a înţeles ce i-au spus consilierii din anturaj. Nu pot să cred că Liviu Rusu doreşte să împrumute astăzi, în 2008, bani fără a fi destinaţi cofinanţării”, a precizat deputatul liberal, menţionând că există mai multe canale prin care pot fi absorbite fondurile europene. El a adăugat că, în cazul în care va fi supus dezbaterii un proiect de hotărâre privind avizarea unui credit de către Consiliul Judeţean, liberalii aşteaptă un punct de vedere foarte bine fundamentat.

Preşedintele Liviu Rusu şi-a arătat intenţia, în repetate rânduri, de a împrumuta, în numele Consiliului Judeţean, sume destinate reabilitării infrastructurii rutiere din Bistriţa-Năsăud. Pentru că băncile româneşti nu pot acorda CJ BN decât infima sumă de 5 milioane lei, se pare că au fost avansate discuţii cu un concern bancar din Marea Britanie, care şi-a arătat disponibilitatea de a credita instituţia bistriţeană cu 35 milioane lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5