Mitropolitul Clujului nu susţine incinerarea

Noul cimitir bistriţean va depozita urne funerare

Înaltpreasfintitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a declarat că morţii se înhumează şi nu se ard. Înaltpreasfinţia Sa a arătat că Biserica Creştină în general, şi cea Ortodoxă în special, n-au fost de acord niciodată cu incinerarea defuncţilor.

Biserica are raţiunile ei atunci când e vorba de respingerea incinerării, e vorba de câteva considerente morale. Între acestea Părintele Mitropolit menţiona respectarea Cuvântului lui Dumnezeu: „pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”, deci trupurile sunt puse în pământ pentru a renaşte la o altă modalitate de existenţă. În plus, Înmormântarea Domnului Hristos şi Învierea Sa din morţi au pentru creştini o valoare arhetipală.

Biserica Ortodoxă Română a luat poziţie în mai multe rânduri împotriva incinerării, situaţie în care nu se oficiază slujba înmormântării. Tradiţia noastră de două mii de ani are o mare valoare, spune Înaltpreasfinţitul Andrei.

Noul cimitir Bistriţa ce va fi amenajat în partea de nord-est a actualului cimitir va fi prevăzut cu un Columbarium, spaţiu în care vor putea fi depozitate urnele funerare ale persoanelor care optează ca după deces să fie incinerate. Lucru cu care mitropolitul nostrum nu este de acord.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5