Evenimente, ştiri din lumea creştină
* Patriarhia Ortodoxă Română avertizează pe credincioşi împotriva a tot felul de oferte pe internet de spovedanii, acatiste şi alte servicii religioase ale unor falşi slujitori ai Bisericii. „Aceste servicii se execută numai în interiorul lăcaşurilor de cult şi la domiciliul credincioşilor de către preoţii parohiilor sau comunităţilor religioase monahale şi dezaprobă orice formă de înşelătorie”, arată comunicatul. Se recomandă celor înşelaţi să se adreseze organelor statului.
* În 6 august, creştinii au sărbătorit cu bucurie Marele Praznic al Schimbării la Faţă a Domnului HRISTOS pe Muntele Taborului. „Că văzând pe HRISTOS într-atâta sărăcie, smerenie de margine şi hulă din partea iudeilor, ba şi că avea să moară cu moarte necinstită, uncenicii au început a se îndoi, socotind că poate nu acesta este Mesia”- spune mitropolitul Antim Ivireanu. IISUS nu îşi lasă ucenicii în viscolul îndoielilor, ci îşi arată cereasca măreţie şi dumnezeire în faţa a trei dintre ucenici pe muntele Taborului. Biserica a pus această sărbătoare în august, ţinând cont şi de faptul că Domnul IISUS le-a poruncit celor trei ucenici martori: „Să nu spuneţi nimărui vedenia aceasta până până va învia Fiul Omului din morţi.” Deoarece calendarul creştin este şi un fel de microistorie a Bisericii, Praznicul Schimbării la faţă a fost aşezat după după Sfintele Paşte, la răscruce de anotimpuri, în august.
* Ne aflăm în Postul Adormirii Maicii Domnului, care conf. doc. Agenţiei Basilica, „este cel mai vechi dintre cele patru posturi mari din timpul Anului bisericesc”.
* Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în ultima decadă a lunii iulie a anului curent, reafirmă că „este interzisă orice formă de asistenţă religioasă acelor persoane care au fost incinerate la dorinţa lor sau a familiilor acestora.” Această hotărâre a fost mereu confirmată şi în secolul trecut, în 1923, 1938, 1974, incinerarea fiind un obicei păgân antecreştin. „Ceea ce este pământ să se reîntoarcă în pământ, nu să se caute felurite forme de aneantizare.”
* Pe colinele de la Beith Shemesh, din apropierea Ierusalimului, arheologii au găsit un mic sigiliu de 2,5 cm, care are imprimat pe el imaginea unui om care sugrumă un leu. Arheologii spun că astfel avem o confirmare istorică a existenţéi cu adevărat a eroului biblic Samson.
Selectare şi adaptare,
prof. Vasile Găurean
Citiţi şi:
- Evenimente, ştiri din lumeacreştină
- Pr. dr. Maxim Morariu: Atunci când simțim prezența divină, să lăsăm ca ego-ul nostru să dispară
- Conducerea CJ, împreună cu Mitropolitul Andrei, la Locurile Sfinte
- Pr. Vasile Beni: Schimbarea la Față ne lămurește de ce S-a întrupat Hristos. Sărbătoarea ne cheamă la o schimbare spirituală duhovnicească
- Căci zice părintele Ioan de Kronstadt...
Adaugă comentariu nou