Noutăţi pe Valea Someşului

Monumente istorice noi, la Năsăud!

Începând cu 14 ianuarie 2009, imobilele a trei renumite şcoli năsăudene au fost clasate cu momente istorice în urma ordinelor emise de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional care au fost publicate în M.O. nr. 27/14.01.2009. Astfel, clădirea actualului Colegiu Naţional „George Coşbuc” intră în categoria monumentelor istorice „grupa A”, iar clădirea care adăposteşte Şcoala Generală „Mihai Eminescu” şi cea a Grupului Şcolar Silvic sunt clasate ca monumente istorice „grupa B”.

Cartierul „Liviu Rebreanu” va avea apă potabilă pe reţea!

Administraţia oraşului Năsăud, la solicitarea Administraţiei Naţionale de Investiţii SA Bucureşti, a predat, ieri, 16 ianuarie, amplasamentul şi bornele de reper pentru proiectarea şi execuţia cuprinsă în subproiectul „Extindere conducte apă potabilă pe străzile Bistriţei, Luşca şi Podirei, precum şi alimentarea cu apă potabilă a cartierului „Liviu Rebreanu”. Investiţia se încadrează programului naţional finanţat din fonduri guvernamentale „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, a specificat primarul Dumitru Mureşan.

Şi la Salva demarează extinderea reţelei de apă

Aşa cum ne-a informat primarul comunei Salva, ing. Gheorghe Onul, au predat executantului amplasamentul în vederea extinderii reţelei stradale de alimentare cu apă potabilă, 17.731 m de reţea urmând a se alătura celor 6000 de metri de reţea existentă.

Investiţia derulată prin CNI SA Bucureşti, în valoare de 4.431.805 de lei va fi suportată din fonduri guvernamentale. Firma „Selina” Oradea, care a câştigat licitaţia, va finaliza lucrarea în 12 luni de zile. În paralel se va reabilita şi reţeaua existentă, dar cu bani din bugetul local, circa 300.000 lei, lungimea totală a reţelei cu apă fiind de 14.706 m, la care se mai adaugă 2175 m conductă de racord şi 850 m conductă de aducţiune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5