Investiţie de aproape 14 milioane lei, în infrastructura de apă şi canalizare din Ilva Mică

Compania Naţională de Investiţii va gestiona, la Ilva Mică, un proiect în valoare de aproximativ 14 milioane lei, în infrastructura de apă şi apă uzată.
Proiectul „Sistem de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi staţie de epurare pentru localitatea Ilva Mică” are un buget estimat de 13.813.000 de lei (inclusiv TVA). Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul investiţiei se vor realiza lucrări de captare de suprafaţă din pârâul Strâmba, cu o conductă de aducţiune de apă în lungime de 4.913 metri. De asemenea, va fi edificată o staţie de tratare a apei potabile de tip compact, iar suprateran va fi amplasat un rezervor de înmagazinare apă cu V = 500 m3. „O staţie de pompare apă potabilă necesară asigurării presiunii la consumatori, conductă de transport apă potabilă, în lungime totală de 7.745 de metri, sistem de canalizare ape uzate menajere compus din staţie de epurare şi reţea de canalizare, staţie de epurare nouă, reţea de canalizare principală pentru ape uzate menajere în lungime totală de 4.271 de metri prevăzută şi cu o staţie de pompare ape uzate în zona de jos a localităţii Ilva Mică”, sunt alte lucrări prevăzute în proiectul acestei investiţii.
Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru trei obiective din cadrul programului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, gestionat de Compania Naţională de Investiţii.
Celelalte două proiecte vor fi realizate în oraşul Novaci (judeţul Gorj), cu un buget de 4,942 milioane lei, şi în localitatea Snagov (Ilfov), costurile estimate fiind de 16 milioane lei.
Fiecare dintre cele trei proiecte este asigurat din credit extern furnizat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (61,42%), din bugetul local (19,23%) şi din bugetul de stat (19,35%). Proiectele contribuie la conformarea la cerinţele Directivei 98/83/CEE privind calitatea apei destinate consumului uman şi Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane, transpuse în legislaţia românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5