Nu mai puţin de 123 de exemplare de capră neagră, observate în Parcul Naţional Munţii Rodnei

Acțiunea de toamnă pentru evaluarea efectivelor de capră neagră de pe raza Parcului Național Munții Rodnei s-a desfășurat în prima zi a săptămânii. Această acțiune a fost organizată de Administrația Parcului Național Munții Rodnei (APNMR) și coordonată de Garda Forestieră Cluj Napoca, efectuată de către gestionarii fondurilor cinegetice și APNMR.

            După ședința de organizare a acțiunii, de la sediul APNMR din Rodna și la Punctul de lucru al APNMR-Borșa, unde au participat persoanele titulare desemnate pe trasee, precum și reprezentanți din cadrul instituțiilor invitate, a fost demarată acțiunea de evaluare a efectivelor de capră neagră în teren..

«Au fost văzute un numar total de  123  exemplare capră neagră. La acțiunea de teren au participat 38 observatori, din cadrul următoarelor instituții : Garda Forestieră Cluj Napoca, Administrația Parcului Național Munții Rodnei, Direcția Silvică Maramureş, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița –Năsăud, Postul de Jandarmi Montani Rodna, Postul de Jandarmi Montani Borşa, Ocolul Silvic Alpina Borşa RA, Ocolul Silvic Comunal Telciu RA, Ocolul Silvic Dragomirești, Asociaţia Cinegetică Ursul Brun, Asociaţia Societatea Cinegetică Someşul Rodna, Asociaţia Cinegetică Wasser Cerbul Carpatin, Asociația AVPS Arieșul Cluj Napoca, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistrița –Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, voluntari și persoane fizice interesate de pe raza celor două județe”, precizează ing. Alina Hădărău, de la Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5