Numărul amenzilor aplicate de Poliţia Rutieră, în scădere

Anul trecut, pe raza judeţului nostru, s-a înregistrat o scădere cu 24 procente a accidentelor rutiere, numărul evenimentelor de agest gen ajungând la 289. De asemenea, numărul accidentelor grave a scăzut, în 2013, dar şi al răniţilor grav (97) şi al răniţilor uşor (267).

Din păcate, anul trecut, în accidente rutiere şi-au pierdut viaţa 29 persoane.

În 2013, au fost sesizate 570 infracţiuni la regimul rutier, fiind aplicate 44.184 contravenţii (cu 17,58% mai puţin decât în 2012). Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud, nu mai puţin de 1417 şoferi au fost lăsaţi, pentru o perioadă, fără permis de conducere. În plus, poliţiştii rutieri au retras un număr de 566 certificate de înmatriculare.

„Pentru combaterea cauzelor frecvent generatoare de accidente, respectiv indisciplina pietonală, viteza neregulamentară şi neacordare prioritate pietoni, în perioada supusă analizei au fost organizate un număr de 1.195 acţiuni care au urmărit eliminarea din trafic a principalilor factorilor generatori de accidente”, se arată în Bilanţul activităţii IPJ BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5