Numele a 300 de eroi, comemorate în Parcul Central din orașul Năsăud

Parcul Central al orașul Năsăud a găzduit astăzi ceremonia militară publică pentru comemorarea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pentru Reîntregirea României.
Participanți la această manifestare istorică, Centenarul Primului Război Mondial, au fost: Garnizoana Bistrița cu Batalionul 405 ”Năsăud”Sprijin Logistic, reprezentanți ai administrației publice locale, consilieri locali, reprezentanți ai Poliției Orașului Năsăud, Jandarmeriei, Secției de Pompieri, precum și alți invitați de seamă.
Programul a început la ora 10.00 cu acordarea onorului militar și a continuat cu salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios de către preoții Sermeșan Ovidiu și Florin Rusu, un moment de reculegere, citirea listei de eroi (300 de nume) de către colonelul Lucian Marcel Pupeză, primarul Mircea Romocea, comisarul-șef de poliție Adrian Repede, locotenent colonelul de pompieri Mihai Suciu, consilier (col. r.) Ioan Boțan, preoții Sermeșan Ovidiu și Florin Rusu, președinta Cerc ASTRA Năsăud - Floarea Pleș, elevul olimpic Paul Ioan Târlișan. Apoi un alt moment a fost: intonarea Imnului Eroilor, depuneri de flori și aprinderea de candele.
În încheierea ceremoniei, numele eroilor din Țara Năsăudului, căzuți la datorie pe câmpul de luptă, au fost rostite de către Protopopul Ioan Dâmbu. Odată pomeniți, aceștia vor rămâne veșnic în sufletele noastre.
***
Armata României a comemorat astăzi, 26 august 2016, eroii naţiunii care au căzut în luptă sau în prizonierat pe timpul primului război mondial.
Cu prilejul Centenarului Primului Război Mondial pe întreg teritoriul naţional au fost organizate ceremonii militare publice la aproximativ 100 de monumente ale eroilor, unde au fost citite numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie. Peste 330.000 de militari români au murit în urma acestor conflagrații mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele populației civile care au fost răpuse de boli, foamete sau au fost executați de trupele de ocupație.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5