Zilele Năsăudului – la final

Ziua de Ispas – Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor – la Năsăud a debutat cu o slujbă de sfinţire a două troiţe ridicate în faţa Bisericii Ortodoxe din cartierul Luşca pentru eroii de război.
Preotul paroh Crin Triandafil Theodorescu a oficiat un parastas de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale, în prezenţa primarului Dumitru Mureşan, viceprimarului Ovidiu Maghiar, a unor consilieri locali, luşcanilor şi a altor oaspeţi. Cei prezenţi la slujbă au primit colăcei împărţiţi de creştinii localnici – familia profesorului Grigore Marţian.
Apoi, de la ora 10.00, s-a desfăşurat ceremonialul tradiţional din Parcul central al oraşului, la Monumentul Eroilor. Coloana oficială, având în frunte Fanfara din Telciu, a parcurs distanţa de la Primărie până la monument, purtând coroane de flori – omagiu eroilor năsăudeni. După intonarea Imnului de Stat şi un Te Deum oficiat de preoţii Ovidiu Sermeşan şi Florin Rusu, primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan, a vorbit despre importanţa momentului, mulţumindu-le celor trei veterani de război (dintre cei opt care au mai rămas printre năsăudeni), pentru prezenţă şi jertfă.
A urmat ceremonialul de depunere de coroane, primii fiind membrii executivului local Năsăud, Consiliul Loca, veteranii de război, deputatul Ioan Oltean, reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, austriecii Brigitte şi Ilja Skidelski (Cetăţeni de Onoare al oraşului Năsăud), reprezentanţii AJOFM Năsăud, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Colegiul Economic, Colegiul Silvic, Şcoala Generală „Mihai Eminescu” şi reprezentanţii filialelor politice PD-L, USL, PP-DD.
Ca în fiecare an, elevii Şcolii de Aplicaţie a C.N. „George Coşbuc”, pregătiţi de profesoarele Delia Crişan şi Carmen Martin, au marcat evenimentul printr-un montaj literar-artistic-patriotic, în costume populare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5