O activitate atractivă la Grădiniţa din cart. Unirea

O reuşită şi frumoasă activitate, necesară şi cu un scop bine definit, s-a desfăşurat în data de 20.11.2009, la Grădiniţa cu Program Normal din cart. Unirea Bistriţa, sub conducerea experimentatei educatoare, d-na Maria Apăfăian, un cadru didactic cu multă măiestrie şi tact pedagogic şi care a avut un material didactic din abundenţă şi adecvat, copiii fiind mobilizaţi şi antrenaţi tot timpul în desfăşurarea acţiunii, realizându-se cu succes toate obiectivele propuse, intitulată „Ziua Educaţiei - Alimente sănătoase”.

Ca invitat special a fost prezentă d-na Mirela Parker, de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa, compartimentul „Promovarea Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate” care, împreună cu educatoarea, au reuşit, cu brio, să-i convingă pe „grădinari” să se alimenteze sănătos, prin consumarea de produse care nu îmbolnăvesc organismul, îndeosebi fructele netratate, legumele, carnea de peşte etc., alimente ecologice, ţinând seama de faptul că incidenţa îmbolnăvirilor la vârstă fragedă a crescut, inclusiv a diabetului zaharat.

Prin discuţii interactive cu părinţii prezenţi la activitate şi copiii care s-au antrenat într-un dinamic concurs, s-a reuşit motivarea alimentaţiei sănătoase, materialul ilustrativ fiind de bun augur.

Copiii au fost răsplătiţi cu premii în obiecte, iar d-na educ. Maria Apăfăian le-a prezentat un frumos album privitor la alimentele sănătoase care nu trebuie să lipsească din hrana lor, inclusiv desene cu fructe realizate de micuţii dar harnicii „grădinari”.

Pentru întreaga activitate, modul de implicare şi faptul că s-a reuşit să se înţeleagă ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, copiii au fost răsplătiţi cu fructe delicioase, coctail de fructe, legume etc., pe care le-au „savurat” cu multă plăcere.

Acţiunea face parte din cadrul „Săptămânii alimentaţiei”, a fost una de succes şi pentru care merită felicitările noastre d-na educatoare, care s-a dedicat trup şi suflet acestei nobile meserii. O activitate asemănătoare s-a derulat şi la Şcoala Generală cu cls. V-VIII din Unirea, invitată fiind d-na dr. Corina Ernst.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5