O ALIMENTAȚIE SANATOASA--VIATA LUNGĂ FĂRĂ BOLI

Aproape fiecare dintre noi, atunci când ne punem dorințe, de fiecare data una dintre ele este sănătatea. Toți ne dorim sănătate, dar câți dintre noi meditam la faptul că ea depinde într-un mod major de ceea ce alegem să facem zilnic și mai ales de ce și cum mâncăm zilnic.Adoptând un stil de viață sănătos, un stil de alimentație sănătos avem mari șanse să ne păstrăm timp îndelungat sănătatea și poftă de viață, sau dacă suntem deja bolnavi, să ne redobândim sănătatea. În acest sens,venim în continuare cu câteva sfaturi pe această temă.
- Manancati cât mai puțină grăsime animală.
-Cercetați eticheta alimentelor procesate, dacă gasiti grăsimi polinesaturate, cum ar fi uleiul de șofran, de floarea-soarelui, de porumb sau de arahide, fiți siguri că au fost oxidate într-un anumit grad.
- Folosiți la gătit și la sosurile pentru salate ulei de măsline virgin sau din nuci obișnuite.
- Reduceți consumul de alimente de origine animală, bogate în grăsimi saturate și colesterol cum ar fi carnea de porc, vită ,miel, vițel, pielea de pe carnea de pasăre, untul, laptele integral, brânză și iaurtul gras.
- Mâncați peste:conține omega-3 și antioxidanți care tind să împiedice oxidarea grăsimii.
- Manancati fructe și legume bogate înfibre si glutation sau suplimente de glutation care să ajute la anihilarea activității radicalilor liberi.Glutatiolul este un antioxidant gen Rambo care neutralizează grăsimile din tractul intestinal, reducând activitatea radicalilor liberi
- Dovadă că fructele și legumele conțin agenți puternici care stopeaza și încetinesc evoluția cancerului este copleșitoare.Aproape 200 de studii au descoperit că fructele și legumele micșorează riscul de cancer, chiar și în cazul persoanelor în vârstă, cu 50%.
- Vitaminele și mineralele ridica sistemul de apărare al organismului.Luați suplimentar vitamină C, vitamină E, beta caroten și consumati usturoi. Dînd dovadă de înțelepciune și ponderație în modul nostru de a ne alimenta avem șanse să adăugăm cantitate și calitate anilor de viață.
Aș . med Gheorghe Puica
DSP BN Biroul de promovare a sănătății

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5